Braille
Néerlandais

De witte leeuwin : misdaadroman

Henning Mankell (auteur)
Een Zweedse inspecteur van politie wordt geconfronteerd met de plotselinge verdwijning van een vrouwelijke makelaar, die verband lijkt te houden met gebeurtenissen rond de eerste vrije verkiezingen in Zuid-Afrika in 1994.
Titre
De witte leeuwin : misdaadroman
Auteur
Henning Mankell 1948-2015
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Den vita Lejoninnan
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2002
25 banden
Éditeur original
De Geus
Note
Gemaakt in Nederland Reeks 'Kurt Wallander' volgt de chronologische volgorde van de verhalen, reeks 'Inspecteur Wallander' volgt de volgorde van publiceren

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In deze derde en eveneens weer verschrikkelijk goed geschreven literaire thriller van de belangwekkende Zweedse in Mozambique wonende auteur Henning Mankell (1948) moet rechercheur Kurt Wallander de raadselachtige verdwijning van een vrouwelijke makelaar oplossen. Samen met zijn collega's van de politie van het Zuid-Zweedse Ystad komt hij erachter dat de zaak samenhangt met de misdadige activiteiten van voormalige KGB-agenten en moordplannen van een geheime Zuid-Afrikaanse Boerenorganisatie op Nelson Mandela. De handeling springt op gelaagde wijze tussen Zuid-Afrika en Zweden heen en weer en geeft op indringende wijze de waanzinnige sfeer voor de eerste vrije verkiezingen in 1994 in Zuid-Afrika weer (de Zweedse uitgave van de roman verscheen in 1993) - steeds afgewisseld met de Zweedse politiefunctionarissen die Mankell zo meesterlijk van vlees en bloed weet te scheppen. Net zo als de twee eerder verschenen Wallander-romans ('Moordenaar zonder gezicht' en 'Honden van Riga') is ook dit…Lire la suite

À propos de Henning Mankell

Henning Mankell, né le 3 février 1948 à Stockholm et mort le 5 octobre 2015 à Göteborg est un romancier et dramaturge suédois. Il est particulièrement connu comme l'auteur d'une série policière ayant pour héros l'inspecteur Kurt Wallander du commissariat d'Ystad, une ville de Scanie proche de Malmö, dans le sud de la Suède. Mankell a également publié des ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Origines familiales et jeunesse

Ses parents ont divorcé alors qu'il avait un an. Sa mère partie, il est élevé par son père, juge d'instance. Il grandit à Sveg dans le comté de Jämtland et à Borås .

À seize ans, il part en stop pour Paris, où il reste quelques mois, tr…En lire plus sur Wikipedia