Livre
Néerlandais
Een Zweedse inspecteur van politie wordt geconfronteerd met de plotselinge verdwijning van een vrouwelijke makelaar, die verband lijkt te houden met gebeurtenissen rond de eerste vrije verkiezingen in Zuid-Afrika in 1994.
Titre
De witte leeuwin
Auteur
Henning Mankell 1948-2015
Traducteur
Cora Polet
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Den vita lejoninnan
Éditeur
Amsterdam: De Geus, 2018 | Autres éditions
540 p.
ISBN
9789044540192 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wanneer makelaar Louise Akerblom op een afgelegen plek in het verre Zweden vermoord wordt aangetroffen, ziet inspecteur Kurt Wallander zich geplaatst voor de ingewikkeldste opgave uit zijn loopbaan. En nochtans is deze schrandere Scandinavisch-melancholische speurder, ons bekend uit "Moordenaar zonder gezicht" (1998) en "Honden van Riga" (1999), van geen kleintje vervaard. De zaken worden er nog complexer op wanneer in de nabijheid van het lijk een vinger, toebehorend aan iemand met een donkere huidskleur, wordt teruggevonden. Alles wijst op een executie.

Het boek opent met een proloog die zich afspeelt in Zuid-Afrika, anno 1918. Niet verwonderlijk dan ook dat een en ander verband houdt met een aanslag, beraamd door een groep fanatieke Zuid-Afrikaanse blanke extremisten, op ANC-leider Nelson Mandela.

Henning Mankell zet met "De witte leeuwin" een ongemeen boeiende en geloofwaardige politieke thriller neer. De plot is rijk geschakeerd en op overtuigende wijze weet de aute…Lire la suite
In dit derde deel van de ‘Inspecteur Wallander’- reeks van de Zweedse auteur Henning Mankell (1948-2015) moet Wallander de raadselachtige verdwijning van een vrouwelijke makelaar oplossen. Samen met zijn collega's van de politie van het zuid-Zweedse Ystad komt hij erachter dat de zaak samenhangt met de misdadige activiteiten van voormalige KGB-agenten en moordplannen van een geheime Zuid-Afrikaanse Boerenorganisatie op Nelson Mandela. De handeling springt op gelaagde wijze tussen Zuid-Afrika en Zweden heen en weer en geeft op indringende wijze de waanzinnige sfeer voor de eerste vrije verkiezingen in 1994 in Zuid-Afrika weer (de Zweedse uitgave van de roman verscheen in 1993), steeds afgewisseld met de Zweedse politiefunctionarissen die Mankell zo meesterlijk van vlees en bloed weet te scheppen. Goed geschreven en goed vertaald, maatschappijkritisch en tot de laatste letter beklemmend en adembenemend spannend! Zeer kleine druk.

À propos de Henning Mankell

Henning Mankell, né le 3 février 1948 à Stockholm et mort le 5 octobre 2015 à Göteborg, est un romancier et dramaturge suédois, tout particulièrement connu comme auteur d'une série policière ayant pour héros l'inspecteur Kurt Wallander du commissariat d'Ystad, une ville de Scanie, près de Malmö, dans le sud de la Suède. Mankell a également publié des ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Jeunesse et débuts

Ses parents ont divorcé alors qu'il avait un an. Sa mère partie, il est élevé par son père, juge d'instance. Il grandit à Sveg dans le comté de Jämtland et à Borås . À seize ans, il part en stop pour Paris, où il reste quelques mois…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions