Een 66-jarige ex-chirurg leidt een kluizenaarsbestaan op een eilandje tot de vrouw die hij veertig jaar daarvoor in de steek liet, hem opzoekt. De reis die zij samen maken, dwingt hem het verleden onder ogen te zien en verandert hem.
Titre
Italiaanse schoenen
Auteur
Henning Mankell 1948-2015
Traducteur
Clementine Luijten
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Italienska skor
Éditeur
Breda: De Geus, 2016 | Autres éditions
312 p.
ISBN
9789044536379 (hardback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Fredrik, 66 jaar oud, voormalig chirurg, woont al jarenlang alleen op een klein eilandje voor de Zweedse kust, samen met zijn hond, kat, en een mierenhoop in de woonkamer. Een tragische gebeurtenis jaren geleden tijdens zijn werk deed hem kiezen voor dit kluizenaarsbestaan. Op een winterdag ziet hij een vrouw met een rollator op het ijs staan. Het is Harriet, de vrouw die hij veertig jaar geleden in de steek liet. Zij is ziek, heeft niet lang meer te leven, en vraagt hem een oude belofte na te komen: haar het afgelegen bosvennetje te laten zien waar hij als kind heeft gezwommen. Hun reis daar naartoe is tegelijkertijd een reis door zijn leven: Fredrik wordt gedwongen zijn verleden onder ogen te zien; de reeks ontmoetingen en gebeurtenissen die eruit voortvloeien, veranderen zijn leven definitief. Geen misdaadroman, wel een boeiende, toegankelijke psychologische roman over schuld en boete, en verantwoording nemen voor je daden. De Zweedse Mankell (1948-2015) schrijft gemakkelijk en wee…Lire la suite

À propos de Henning Mankell

Henning Mankell, né le 3 février 1948 à Stockholm et mort le 5 octobre 2015 à Göteborg est un romancier et dramaturge suédois. Il est particulièrement connu comme l'auteur d'une série policière ayant pour héros l'inspecteur Kurt Wallander du commissariat d'Ystad, une ville de Scanie proche de Malmö, dans le sud de la Suède. Mankell a également publié des ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Origines familiales et jeunesse

Ses parents ont divorcé alors qu'il avait un an. Sa mère partie, il est élevé par son père, juge d'instance. Il grandit à Sveg dans le comté de Jämtland et à Borås .

À seize ans, il part en stop pour Paris…En lire plus sur Wikipedia