Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Verteller van de wind

Autre titre Comédia infantil

Henning Mankell (auteur), Cora Polet (traducteur)

Verteller van de wind

Autre titre Comédia infantil

Genre:
In de negen nachten voor zijn dood vertelt een gewonde tienjarige straatjongen in Mozambique zijn bewogen levensverhaal aan zijn verzorger.
Titre
Verteller van de wind
Autre titre
Comédia infantil
Auteur
Henning Mankell 1948-2015
Traducteur
Cora Polet
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Comédia infantil
Édition
10
Éditeur
Breda: De Geus, 2015 | Autres éditions
250 p.
ISBN
9789044535419 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voor de veelzijdige Zweedse wereldburger en schrijver van (politie-)romans, toneel en jeugdboeken Mankell (1948) is de solidariteit met de armen en zwakken een (literair) erewoord. Ook in deze in Maputo, de hoofdstad van Mozambique, spelende roman staat hij aan hun kant. Nelio, een tienjarig straatkind, wordt stervende gevonden en verpleegd door de bakker José. Negen nachten lang weigert Nelio medische hulp en vertelt zijn schokkend levensverhaal van geweld, vlucht en armoede, maar ook van moed en liefde. Het harde leven maakte hem oud en wijs, met een bijzondere uitstraling van onaantastbare vanzelfsprekendheid. Met veel invoelingsvermogen, spanning en optimisme beschrijft Mankell de schrijnende sociale werkelijkheid van de straatkinderen. Deze roman werd in 1996 genomineerd voor de literatuurprijs van de 'Noordse Raad'. In de vertaling komt de toegankelijke schrijfstijl van Mankell goed tot uiting. Bevat Portugees-Afrikaanse woordenlijst. Een aangrijpend en bijzonder verhaal. Kleine…Lire la suite

À propos de Henning Mankell

Henning Mankell, né le 3 février 1948 à Stockholm et mort le 5 octobre 2015 à Göteborg est un romancier et dramaturge suédois. Il est particulièrement connu comme l'auteur d'une série policière ayant pour héros l'inspecteur Kurt Wallander du commissariat d'Ystad, une ville de Scanie proche de Malmö, dans le sud de la Suède. Mankell a également publié des ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Origines familiales et jeunesse

Ses parents ont divorcé alors qu'il avait un an. Sa mère partie, il est élevé par son père, juge d'instance. Il grandit à Sveg dans le comté de Jämtland et à Borås .

À seize ans, il part en stop pour Paris…En lire plus sur Wikipedia