Livre
Néerlandais

Eindeloos

Public cible:
9-11 ans et plus
Als Hanna (13) de 7-jarige Thijs ontmoet, voelt het alsof ze hem al jaren kent. Thijs is gefascineerd door de oude roeiboot van zijn overleden opa. Hij weet dingen over vroeger die hij niet kan weten. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Eindeloos
Auteur
Henriëtte Hemmink
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Leeuwarden: Elikser, 2014
150 p.
ISBN
9789089546012 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eindeloos is een dun boek waarvan de vormgeving wat goedkoop aandoet. Je zou het om die reden misschien links laten liggen, maar dat zou jammer zijn, want op korte tijd weet Henriette Hemmink je mee te slepen in haar verhaal over Hanna en Thijs.
De dertienjarige Hanna trekt zich graag terug. Liever dan met haar leeftijdsgenoten af te spreken zit ze op haar kamer te tekenen of muziek te beluisteren. Haar ouders proberen haar uit haar schulp te laten kruipen, maar zonder veel succes. Dan komt er in de buurt een familie wonen met een zoontje van zeven, Thijs. Wanneer Hanna en Thijs elkaar ontmoeten, gebeurt er iets vreemds: ze lijken elkaar te herkennen. Als Hanna een keertje gaat oppassen, verdwijnt Thijs uit zijn kamer. Hanna gaat achter hem aan en raakt zo meegesleurd in Thijs' zoektocht naar een oud geheim over zichzelf, zijn grootvader en een oude roeiboot waar nooit nog iemand mee mag varen.
In heel duidelijke taal weet Hemmink de ideeën en gevoelens van de personages …Lire la suite
De 13-jarige Hanna zit het liefst alleen op haar kamer te lezen, te tekenen en muziek te luisteren. Tot ongenoegen van haar ouders. Als ze de 7-jarige Thijs ontmoet, lijkt het of ze hem al jaren kent. Maar hoe kan dat? Thijs is net uit Amerika met zijn ouders in Nederland komen wonen. Thijs is gefascineerd door de oude roeiboot van zijn overleden opa, maar zijn oma wil er niet over praten. Hij herinnert zich dingen uit de oorlog die hij niet kan weten, o.a. over het Joodse meisje Judith. In enkele hoofdstukken staan herinneringen van Judith (cursief). Samen met Hanna probeert Thijs achter het grote geheim te komen. Wie was Judith en wat heeft Judith met Hanna te maken? Het verhaal bestaat uit veel korte zinnen, die vaak beginnen op een nieuwe regel. De tekst bevat veel dialoog. Zinnen beginnen vaak met 'Ze...'. Dat leest wat stroef. Soms is het taalgebruik wat volwassen voor een 7-jarige: 'Oude geheimen ontrafelen kan voor mensen pijnlijk zijn' (p. 128). Omslag met boot bij nacht. Sp…Lire la suite