Livre
Néerlandais

Ikke niet ! zegt Wied

Henrike Wilson (dessinateur), Anu Stohner (auteur)
Public cible:
0-2 ans et plus
Er zijn veel dingen waar de kleine leeuw Wied niet van houdt, maar een nachtzoen van mama wil hij altijd wel. Hardkartonnen prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Ikke niet ! zegt Wied / ill. Henrike Wilson ; tekst en concept Anu Stohner
Dessinateur
Henrike Wilson
Auteur
Anu Stohner
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Immer Ich, sagt Lukas Lowe
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2003
[16] p. : ill.
ISBN
90-5637-511-3

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 18 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kleine mensjes kunnen koppig zijn en ouders over de hele wereld moeten vroeg of laat met hun kroost door de stormachtige 'peuterpubertijd' of 'terrible twos'. Hysterische taferelen, veel gebrul van 'dit wil ik niet, dit wil ik wel' en eindeloos gepalaver om jasjes, mutsen en laarzen op tijd aan of uit te krijgen zijn vast puk tijdens deze turbulente maanden. Het prentenboekje Ikke niet! zegt Wied van Henrike Wilson vertrekt vanuit het kind zelf in de vorm van een welpje dat duidelijk geen zin heeft in wat kleine welpjes nu eenmaal moeten doen: opruimen, in bad, op tijd naar bed... Bij alles wat er gevraagd of gedaan wordt, mompelt of roept Wied 'ikke niet', omdat hij eenvoudigweg geen zin heeft in hetgeen er op dat moment moet gebeuren. Tot 's avonds de vraag komt wie er een nachtzoen wil, dan klinkt er opeens iets heel anders uit de mond van Wied... Dit boekje is leuk om samen met je kindje te kijken naar iemand anders die ook nooit wil wat nu toch heel dringend zou moeten geb…Lire la suite
Wied de leeuw vindt het niet leuk om op te ruimen, naar de kapper te gaan of naar bed te gaan. ‘Ikke niet!’ zegt hij dan. Maar voorlezen vindt hij wel leuk en als moeder 's avonds vraagt of hij een nachtzoen wil dan roept hij: ‘Ikke wel’! Het humeur van het tegenstribbelende leeuwtje straalt af van de grappige paginagrote (over twee pagina's) in frisse kleuren geschilderde illustraties. De illustraties en de beknopte tekst vormen één geheel. Per pagina staan twee korte eenvoudige zinnen in een witte balk onder de plaat. Traditioneel rollenpatroon: moeder maakt het ontbijt, vader zet de vuilniszakken buiten. De aangeklede dieren gedragen zich als mensen. Stevig bindwerk, verzorgde uitgave. Sfeervol vierkant hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken dat kinderen vanaf ca. 2 jaar zal aanspreken.