Bande dessinée
Néerlandais

De 7 kristallen bollen

Hergé (auteur)

De 7 kristallen bollen

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Titre
De 7 kristallen bollen
Auteur
Hergé
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les 7 boules de cristal
Éditeur
[Brussel]: Casterman, [2018] | Autres éditions
61 p. : ill.
ISBN
9789030373315 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze facsimile uitgave van de oorspronkelijke editie (1948) toont aan dat Hergé een meestertalent was (en blijft) in de stripwereld. De Klare Lijn-stijl van Hergé blijft nog steeds boeien. En hoe ingenieus zijn scenario's wel waren kan je o.m. vaststellen bij het herlezen van deze stripklassieker.

In De 7 kristallen bollen ontdekken een aantal etnografen tijdens een expeditie in Peru en Bolivië een mummie van een Incakoning. Na verloop van tijd worden de expeditieleden een voor een getroffen door een geheimzinnige kwaal. In hun nabijheid worden kristallen scherfjes aangetroffen. Uiteraard raakt Kuifje in dit avontuur betrokken en gaat hij op onderzoek uit. Meer speurwerk en de oplosssing van het raadsel vind je in het vervolgdeel, De zonnetempel [Jan Geeraerts]
Ongewijzigde herdruk van het dertiende Kuifje-avontuur dat in 1948 voor het eerst in albumvorm verscheen. Het verhaal speelt zich af in Kuifjes woonplaats waar de leden van een expeditie in Peru door een geheimzinnige slaapziekte overvallen worden. De ontvoering van professor Zonnebloem zet Kuifje op een spoor, maar het verhaal wordt middenin afgebroken om voortgezet te worden in het album 'De Zonnetempel'*. Spanning, goed gedoseerde humor en uitstekend tekenwerk zijn de niet onbescheiden kenmerken van de reeks Kuifje en dit album is daar een goed voorbeeld van. Hardcovereditie.

À propos de Hergé

Georges Remi, dit Hergé, né le 22 mai 1907 en Belgique à Etterbeek et mort le 3 mars 1983 à Woluwe-Saint-Lambert, est un auteur de bande dessinée belge, principalement connu pour Les Aventures de Tintin, l'une des bandes dessinées européennes les plus populaires du XXe siècle.

D'abord dessinateur amateur d'une revue scoute, il signe à partir de 1924 ses planches du pseudonyme « Hergé » formé à partir des initiales « R » de son nom et « G » de son prénom. Quelques mois plus tard, il entre au quotidien Le Vingtième Siècle, dont il devient rapidement l'homme providentiel grâce aux Aventures de Tintin. Celles-ci débutent le 10 janvier 1929 dans un supplément du journal d…En lire plus sur Wikipedia