Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Ferguut

Herman Van Campenhout (adaptateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
De boerenjongen Ferguut wil heel graag ridder worden aan het hof van koning Arthur. Hij is dan ook dolgelukkig als ridder Walewein hem in dienst neemt. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Ferguut
Adaptateur
Herman Van Campenhout
Titre uniforme
Ferguut
Langue
Néerlandais
Éditeur
Waasmunster: Abimo, 2003
160 p.
ISBN
90-59320-63-8

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De auteur vertelt de belevenissen na van de jonge Ferguut, een van de vele personages uit de Keltische Arthurverhalen. Ferguut, een zeventienjarige boerenzoon droomt ervan ooit tot ridder geslagen te worden door koning Arthur. Dat gebeurt ook op de laatste pagina van het boek, wegens zijn moedig gedrag in de strijd van de Keltische vorst tegen zijn belagers. Dat zijn vooral de Saksische immigranten van het vasteland, die in Brittannië een nieuw en vredig leven zoeken maar ook een eigen koninkrijk willen veroveren. Vijanden van Arthur, zoals de snode Galahad, helpen hen daarbij. Als Ferguut, een van de ridders van Arthurs Tafelronde, Walewein, uit de handen van rovers redt, begint zijn opleiding tot schildknaap. Weldra neemt hij ook deel aan de bestrijding van de roversbenden en de Saksische invallers. Uiteindelijk redt hij koning Arthur wanneer die het doelwit is van een moordpoging en staatsgreep. Intussen heeft Ferguut natuurlijk ook de ridderlijke deugden en de wapenhantering onder…Lire la suite
Als een roofridder het land onveilig maakt en dorpen leegplundert, stuurt Koning Arthur zijn ridders van de Ronde Tafel erop af. Zo ook ridder Walewein, die op zijn zoektocht kennismaakt met Ferguut, een boerenjongen. Deze wil zo graag ridder worden, dat Walewein hem als schildknaap in dienst neemt. Ferguut blijkt een dappere jongen die het land van Koning Arthur tweemaal een dienst bewijst, waardoor hij uiteindelijk zijn grote droom, ridder worden, in vervulling ziet gaan. Populaire versie van het bekende ridderverhaal met veel dialogen en actie, waardoor het verhaal vlot leest en de spanning gehandhaafd blijft. Geschikt voor liefhebbers van ridderverhalen vanaf ca. 12 jaar. Jammer genoeg bevat de tekst veel drukfouten.