Livre
Néerlandais

Reis naar het morgenland

Hermann Hesse (auteur), M. Coutinho (traducteur), L. Coutinho (traducteur)
Verslag van een afgebroken reis naar het paradijslijke morgenland, waarin de verlossing van de mens gevonden wordt in de mystieke, extatische beleving van de werkelijkheid.
Titre
Reis naar het morgenland
Auteur
Hermann Hesse
Traducteur
M. Coutinho L. Coutinho
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Die Morgenlandfahrt
Édition
15
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2014 | Autres éditions
90 p.
ISBN
9789023423003 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze bekende roman van de Zwitserse schrijver (1877-1962, Nobelprijs 1946) is het verslag van een reis naar het 'morgenland', dat als symbool is gebruikt voor de mogelijkheid voor de mens om ontheven te worden van zijn beperkingen. De reis wordt door de hoofdpersoon echter afgebroken. Deze gebeurtenis laat hem niet meer los; wanhoop over wat hij mogelijk verloren heeft, drijft hem tot een zelfbeschuldiging die de weg vrijmaakt voor de definitieve aanvaarding van de eens verzaakte oplossing voor en verlossing van zijn beperkingen. Een pleidooi voor de zelfverwerkelijking van de mens door de mystiek. In hoeverre deze herkenning van de mystieke, extatische beleving ook als een vorm van zelfbedrog ontmaskerd moet worden, kan de lezer door confrontatie met dit werk, dat bijzonder leesbaar is, zelf bepalen. Vrij kleine druk.

À propos de Hermann Hesse

Hermann Karl Hesse, né le 2 juillet 1877 à Calw dans le royaume de Wurtemberg (Empire allemand) et mort le 9 août 1962 à Montagnola (Suisse), est un romancier, poète, peintre et essayiste allemand puis suisse. Il obtint le prix Bauernfeld en 1905, le prix Gottfried Keller en 1936 et, en 1946, le prix Goethe ainsi que le prix Nobel de littérature.

Biographie

Enfance et jeunesse

Hermann Karl Hesse est issu d'une famille de missionnaires chrétiens de confession protestante. Ses parents furent tous deux engagés pour la Mission de Bâle en Inde, où sa mère, Marie Gundert, était née en 1842. Son père, Johannes Hesse, né en 1847 dans la famille d'un médecin, était d'origine germano-balte et la famille véc…En lire plus sur Wikipedia