Livre
Français

Après la guerre

Hervé Le Corre (auteur)

Après la guerre

Dans la série:
Genre:
Wanneer Bordeaux eind jaren vijftig nog steeds worstelt met de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog wordt het net om een foute politiecommandant steeds strakker aangehaald.
Titre
Après la guerre
Auteur
Hervé Le Corre
Langue
Français
Éditeur
Paris: Rivages, 2017 | Autres éditions
574 p.
ISBN
9782743631550
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het Bordeaux van 1959 zijn de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog overal nog merkbaar: de politie is corrupt, collaborateurs worden vermoord, mensen zijn op hun hoede. Daniel (20), wiens ouders zijn omgekomen in Auschwitz, is opgevoed door vrienden van hen en gaat vechten in de Algerijnse Oorlog. De foute commandant Darlac voelt het net van iemand die wraak op hem komt nemen steeds dichter aantrekken; de geschiedenis van deze persoon staat in zes intermezzo’s. Dit complexe verhaal wordt minutieus, staccato en in grove woorden verteld in de tegenwoordige tijd, wat bijdraagt aan de couleur locale. Het duurt lang voor de lezer, die meer weet dan de verhaalfiguren, verbanden legt en snapt welke kant het op gaat, maar het geheel zit heel knap in elkaar. De spanning zit vooral in de vraag wat Darlac heeft gedaan dat hij deze wraak verdient. Er is ruim aandacht voor de sociaalpsychologische gevolgen van oorlogen. Bevat noten met historische uitleg. De veel gelauwerde auteur (1955) schreef…Lire la suite

À propos de Hervé Le Corre

Hervé Le Corre, né le 13 novembre 1955 à Bordeaux, est un auteur de roman policier.

Biographie

Hervé Le Corre fréquente le lycée Michel-Montaigne, où il obtient son baccalauréat, série littéraire, en 1972. Il suit ensuite des études de Lettres à l'Université Bordeaux Montaigne

Professeur de lettres dans un collège de Bègles, il est un lecteur passionné entre autres de littérature policière. Il commence à écrire sur le tard à l'âge de 30 ans des romans noirs et connaît un succès immédiat.

Son écriture, le choix de ses personnages, l'atmosphère assez sombre de ses livres le placent d'entrée parmi les auteurs français les plus noirs et les plus primés du roman policier hexagonal. Ses romans ont été primés à de nombreuses reprises.

Engagement politiqueEn lire plus sur Wikipedia