Livre
Néerlandais

Een citroen is roze

Hervé Tullet (auteur)

Een citroen is roze

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Prentenboek met grote afbeeldingen van allerlei voorwerpen uit de dagelijks omgeving van peuters en kleuters, maar in de verkeerde kleur; zij worden uitgenodigd de juiste kleur aan te wijzen en te benoemen. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Kleuren
Titre
Een citroen is roze
Auteur
Hervé Tullet
Langue
Néerlandais
Titre original
Rose citron
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2001
[100] p. : ill.
ISBN
90-257-3366-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 16 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de aangenaam verrassende eersteling Een verschil van dag en nacht(2000), een boek rond tegenstellingen, pakt Hervé Tullet nu uit met Een citroen is roze, rond kleuren. Zoals de titel doet vermoeden, presenteert de auteur de kleuren op een verrassende, onverwachte manier, waarbij hij de lezer actief betrekt bij het herkennen van kleuren. Op de linker- en de helft van de rechterpagina zien we telkens een object (een mens, een dier of een voorwerp). Uiterst rechts staan drie blokjes in verschillende kleuren afgebeeld. Het object is telkens in de "verkeerde" kleur geschilderd, en het kind wordt gevraagd of deze kleur klopt voor het afgebeelde object. Zo zien we bv. een roze citroen, groen haar, een gele dalmatiër enz. Bij het foutgekleurde object staat telkens een vraag, bv.: "Is een citroen roze?". Het kind moet het juiste antwoord zoeken bij de drie mogelijkheden die rechts in de gekleurde blokjes gegeven worden.
In vergelijking met de veelal statische kleur- en t…Lire la suite
Is een citroen roze? Zijn paddestoelen blauw? Zijn botten paars? Is een verkeersbord zwart? Is regen oranje? Een kijkboek met afbeeldingen van grote, meest alledaagse voorwerpen. Ze zijn in de verkeerde kleur met acrylverf geschilderd en beslaan de beide pagina's. Het zijn eenvoudige, goed herkenbare tekeningen met weinig details. Alle afbeeldingen zijn omlijnd met een dikke, zwarte lijn. Opvallend zijn de heldere, mooie kleuren, geschilderd op een eveneens kleurige, contrasterende ondergrond. Op elke rechterpagina is een strook wit, waarop drie 'slordig' geverfde vierkanten staan. Eén daarvan laat de juìste kleur zien van het betreffende voorwerp. Kinderen worden zo uitgenodigd de passende kleur van het voorwerp te noemen. Dit wordt gevraagd in dikke, zwarte woorden die tussen de afbeeldingen staan. Voor- en achterin het boek staat alles in het klein nog eens afgebeeld in de goede kleur. Een leuk spelletje ter controle en een oefening om de voorwerpen te herkennen. Een speels oefenbo…Lire la suite

À propos de Hervé Tullet

Hervé Tullet né le 28 juin 1958 à Avranches (Manche) est un illustrateur et auteur de livres français pour la jeunesse.

Biographie

Après avoir fait des études d'arts plastiques et d'arts décoratifs, Hervé Tullet est directeur artistique dans la communication et la publicité pendant une dizaine d'années.

En 1989, Hervé Tullet commence à faire des illustrations pour la presse en France et à l'étranger.

Il publie son premier livre pour enfants en 1994 (Comment papa a rencontré maman, Hachette, 1994) tout en poursuivant son travail comme illustrateur.

Il est auteur-illustrateur de plus de 80 titres. Il voyage beaucoup en France et à l'étranger pour la promotion de ses livres et l'animation d'ateliers réunissant parfois plusieurs centaines de personnes et reposant sur les mêmes principes d'imagination et de créa…En lire plus sur Wikipedia