Livre
Néerlandais

Plotter viert feest op school

Hilde Schuurmans (auteur)

Plotter viert feest op school

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Tijdens het feest op school doet de klas van Plotter een dansje, waarbij hij een bloem is; maar hij doet er alles voor om paddestoel te mogen zijn. Prentenboek met grote, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Plotter viert feest op school
Auteur
Hilde Schuurmans
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2003 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
90-6822-651-7 (hardback) 9789068226515 (hardback)
Placing suggestion
School (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Plotter is een kleuterhond op school. Het is feest in de klas en alle kindertjes zijn verdeeld in twee groepen: de bloemen en de paddestoelen. Plotter zou graag een paddestoel zijn maar helaas, hij moet een bloempje spelen. De juf van Plotter luistert niet eens naar zijn smeekbede en zijn mama vindt het bloemkostuum erg mooi. Plotter knutselt dan maar zelf een pakje ineen, maar al snel scheurt het pakje open. Plotter bedenkt een ander plan om van rol te kunnen wisselen: met een zak snoep wil hij een vriendje 'overtuigen' om zijn plaats in de paddestoelen af te staan. Niets helpt. Op de avond van het feest verstopt Plotter zich. Hij huilt en is diep ongelukkig. Gelukkig is daar Basje, die eigenlijk een echte Bas is, want als Plotter en hij van kostuum wisselen, lacht iedereen zich te pletter: Plotter verzuipt in Basjes pak en de arme Bas krijgt amper zijn kleren dicht. Einde van de voorstelling.

Ik vind de inhoud geslaagder dan de visuele uitwerking. Het kleurgebruik in geelgro…Lire la suite
Plotter, een gekleed dier met menselijke eigenschappen, viert feest op school. Hij is niet tevreden met zijn rol als bloem en wenst een paddestoel te zijn. Naar het feest gaan wil hij nu niet en hij weigert zich aan te kleden. Hij wil met iemand ruilen en tracht een ander dier met snoep om te kopen. Op het feest verstopt hij zich. Basje knipoogt tegen hem. Hij heeft een plannetje. Plotter verschijnt in een veel te groot paddestoelenpak en Basje in een veel te klein bloemenpakje. Ze oogsten veel applaus. De tekst biedt veel identificatiemogelijkheden voor kleuters. De kleurige illustraties zijn in een kader geplaatst. De tekst is in een duidelijk lettertype gedrukt in de illustraties op de linkerpagina. De afgebeelde dieren zijn ietwat karikaturaal getekend. Goed te gebruiken in een kring bij kleuters. Plotter is reeds bekend van eerdere uitgaven. Oblong formaat.