Livre
Néerlandais

Het grote Singer® naaiboek : technieken, patronen en 65 werkstukken

Hilde Smeesters (auteur), Marijke Michiels (auteur), Fran Vanseveren (auteur)

Het grote Singer® naaiboek : technieken, patronen en 65 werkstukken

Praktische handleiding voor het werken met de naaimachine, met werkbeschrijvingen met patronen voor kledingstukken en andere werkstukken.
Sujet
Naaien, Kleding
Titre
Het grote Singer® naaiboek : technieken, patronen en 65 werkstukken / tekst Hilde Smeesters, i.s.m. SINGER België ; patronen en naaiwerken Hilde Smeesters, Marijke Michiels en Fran Vanseveren
Auteur
Hilde Smeesters Marijke Michiels Fran Vanseveren
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2020
430 p. : ill. + 2 patroonbladen
ISBN
9789401471503 (hardback)
Placing suggestion
625.2 (SISO) Naaien (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Uitgebreid, fraai uitgevoerd naslagwerk over het werken met de naaimachine, ingedeeld in vier delen. Het eerste deel behandelt de geschiedenis en het merk Singer. In deel twee de functies en werking van de naaimachine, borduurmachine en overlockmachine. In deel drie komen naaitechnieken aan bod, is er aandacht voor het overnemen van het patroon van de stof, het in elkaar zetten van een werkstuk, de soorten naden, de afwerking etc. Het vierde deel beschrijft ruim zestig werkstukken (kleding voor volwassenen, baby's en kinderen, interieuritems en tassen en accessoires). De Amerikaan Isaac Merrit Singer vond in 1851 een naaimachine met een vrije arm, persvoet en voetpedaal uit; Singer naaimachines werden wereldwijd een groot succes. Dit rijk geïllustreerde boek waarin veel stap-voor-stap uitleg wordt gegeven, is ook bruikbaar bij andere merken naaimachines. Met index en twee losse patroonbladen.

Suggestions