Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode

Hilde Vandermeeren (auteur), Juliette de Wit (dessinateur)

Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De schoolkrantredactie is op zoek naar een goed verhaal. Als de postbode samen met het pakketje van Shu verdwijnt, is dat het begin van een spannend avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Dessinateur
Juliette de Wit
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2009
169 p. : ill.
ISBN
9789059083240

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De schoolredactie op een basisschool wordt gevormd door een bevriend viertal dat zich de Nachtraven noemt. De directrice heeft hen de wacht aangezegd als zij niet binnen een week met een goed verhaal komen. Als een van hen, Shu, met het bericht komt dat er een postpakje voor haar met de postbode verdwenen is, hebben ze een begin van een verhaal en van een avontuur. Tegelijk moeten ze zich een concurrerend tweetal, dat via slinkse afluisterpraktijken het verhaal probeert af te pikken, van het lijf houden. Wat er in het pakje zit, wil Shu niet zeggen en dat vindt Tia heel vervelend. Een spannend verhaal dat chronologisch verteld wordt door een alwetende verteller: "En daar kreeg ze dezelfde dag nog spijt van." (p. 47). De personages zijn vlak en in gedrag eerder pubers dan kinderen. De sociale achtergrond (adoptie, zusje met Downsyndroom) komt oppervlakkig ter sprake. Boven elk hoofdstuk staat een kleine tekening. Af en toe voor Nederlandse kinderen wat moeilijke Vlaamse taal en context…Lire la suite

Nachtraven en de zaak van de verdwenen postbode

Glenn, Vince, Tia en Shu zijn de Nachtraven. Ze schrijven voor de schoolwebsite. Ze hebben wel concurrenten en dat zijn Mandy en Maxim. Het is niet makkelijk om voortdurend spannende reportages te schrijven. De directrice heeft een ultimatum gesteld: ofwel brengen de vier wat interressants ofwel vertrouwt ze de redactie aan iemand anders toe. Onverwacht gebeurt er toch iets belangrijks om uit te zoeken. Shu verwacht een pakje via de post uit China, maar het pakje wordt niet geleverd en de postbode is ook verdwenen. Dit wordt een spannende zaak ... ten minste als Mandy en Maxim hen niet dwarsbomen. Een bekend stramien: jonge detectives brengen een zaak tot een goed einde. Het is wel vlot en spannend geschreven. Er volgen nog boeken in de reeks.


À propos de Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren, née à Waregem le 25 septembre 1970, est une autrice belge néerlandophone de livres pour enfants et adolescents et de thrillers. Après plusieurs années consacrées à la littérature pour la jeunesse, elle se spécialise dans les thrillers psychologiques et devient rapidement une voix majeure dans l'écriture policière flamande.

Depuis ses débuts en littérature, elle a publié plus de quarante livres pour enfants et adolescents, dont plusieurs sont traduits en danois, allemand, coréen, chinois, espagnol et très peu en français.

Elle remporte plusieurs prix littéraires aussi bien pour ses livres pour enfants que pour ses romans policiers, dans différents pays, parmi lesquels, un Zilveren Griffel (nl), un Boekenleeuw (nl), un Prix Hercule Po…En lire plus sur Wikipedia