Livre
Néerlandais

Winterwarmte

Hilde Vandermeeren (auteur), Frank Daenen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Moon, Greg en Tijn spelen in de sneeuw. Leesgroeiboek met verhaaltjes, raadsels, zoekplaten, puzzels, toneelstukjes en brieven. Oplopend van AVI-Start t/m AVI-E5. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Winter
Niveau de lecture
AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5, AVI 6, AVI 8, AVI Début, AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI E4, AVI M5, AVI E5
Titre
Winterwarmte
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Dessinateur
Frank Daenen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
104 p. : ill.
ISBN
9789058389084 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Groot formaat eerste leesboek met verhaaltjes die beginnen op AVI-Start en in moeilijkheid oplopen t/m AVI-E5. Het boek bestaat afwisselend uit verhaaltjes, raadseltjes, zoekplaatjes, puzzels, toneelstukjes en brieven, waarin steeds dezelfde personen voorkomen die aan het begin van het boek kort geïntroduceerd zijn. De teksten zijn wel aardig, maar niet heel bijzonder. Regelmatig Vlaams taalgebruik of manier van uitdrukken, zoals: 'Ik was beter nooit opgestaan'. Dit kan voor Nederlandse eerste lezertjes wat lastig zijn. Er is veel aandacht aan de vormgeving geschonken. De vele kleurrijke illustraties in niet al te felle kleuren zijn statisch en doen wat tekenfilmachtig aan. Eerste deel van de nieuwe serie 'Het Pleintje', met als thema winter. Een boek voor kinderen om door het formaat en dikte zeker in het begin samen met een volwassene te lezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Het Pleintje. Winterwarmte

Dit boek gaat over Moon, Tijn en Greg. Zij wonen op het Pleintje. Het is wintertijd en daar hoort Sinterklaas en Kerst bij, sneeuw, ijs en gladheid en lekkere warmte binnen. Dan mailen de kinderen naar elkaar. Of ze gaan naar het poppentheater.
Het boek is zeer gevarieerd opgevat, met verhalen, brieven, dagboekfragmenten, zoekprenten, raadsels, doe-opdrachtjes, zelf vertellen en verhalen aanvullen. Maar er is ook het e-mailverkeer tussen de kinderen. Je kunt een toneeltje spelen op basis van tekst met rolverdeling of een recept uitproberen. In het begin worden de drie hoofdfiguren geïntroduceerd naast de andere personages die een rol spelen: juf babs, dichter ron, agent piet precies, kaat krib en poes drop.
De verhalen zijn herkenbaar, met een vleugje humor. Ze sluiten aan bij de leefwereld van jonge lezertjes. De eenvoudige tekst brengt hen van AVI S tot AVI M4. Een aantrekkelijk vormgegeven geheel met kleurrijke, sfeervolle illustraties vol grappige details die voor heel…Lire la suite

Suggestions