DVD
Japonais
Een vroeger beroemde schrijver is gokverslaafd, vervreemd van zijn ex-vrouw en van zijn moeder en heeft een slechte band met zijn zoontje. Een naderende tyfoon brengt hen samen en biedt hem nieuwe kansen.
Titre
After the storm / written and directed by Hirokazu Koreeda
Directeur
Hirokazu Koreeda
Acteur
Hiroshi Abe
Langue
Japonais
Éditeur
Lumiere, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
117 min.
Note
Taalkeuze: Japans, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5407003480986
mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Familiedrama van de Japanse regisseur Kore-Eda Hirokazu (Our little sister; Still walking). Ryôta (Hiroshi Abe) had vijftien jaar geleden succes met zijn debuutroman, maar een tweede boek is er nog steeds niet. Hij verdient wat bij als privédetective, is gokverslaafd, vervreemd van zijn ex-vrouw en van zijn moeder en heeft een slechte band met zijn zoontje. Wanneer een naderende tyfoon hen dwingt een nacht door te brengen in het kleine flatje van Ryôta's moeder, biedt dat hem de kans tot toenadering. Alle recensenten geven 4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 16-3-'17): '(...) vertrouwd fijnzinnig familiedrama (...) Kore-eda onderzoekt wederom de dynamiek van het (gebroken) gezin en dat met tederheid, het scherpste oog en de grootst mogelijke kalmte. Dat daarbij de vertelconventies van het melodrama worden gevolgd, inclusief een door de weersomstandigheden afgedwongen gezinshereniging, is bijzaak (...)'. Genomineerd voor de Prix Un Certain Regard in Cannes.

À propos de Hirokazu Koreeda

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Hirokazu Kore-eda (是枝 裕和, Koreeda Hirokazu), né le 6 juin 1962 à Tokyo, est un réalisateur japonais.

Il est réputé pour son approche novatrice, non spectaculaire et quasiment documentaire du cinéma de fiction (trait commun à une série de jeunes réalisateurs japonais).

Son cinéma, fait de chroniques familiales, évoque avec une grande douceur le deuil, le mensonge, l'abandon, la culpabilité, la difficulté d'être parents, la solidarité des enfants. Par sa délicatesse, ses sentiments pudiques et ses qualités de mise en scène, Hirokazu Kore-eda est comparé à Yasujirō Ozu ou à Anton Tchekhov, lui-même citant plutôt Mikio Naruse ou Ken Loach.

Hirokazu Kore-eda a débuté en 1991 par des films documentaires – genre qu'il n'a pas abando…En lire plus sur Wikipedia