Livre
Néerlandais

De gouden toren

Holly Black (auteur), Cassandra Clare (auteur), Merel Leene (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Alex Strike, een door de chaos Verslondene, wil dat Callum en zijn vrienden aan hem worden overgedragen. Maar zij geven zich niet zonder meer over en gaan op zoek naar een manier om Alex uit te schakelen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
De gouden toren
Auteur
Holly Black 1971- Cassandra Clare 1973-
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The golden tower
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2020 | Autres éditions
231 p.
ISBN
9789048849512 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Callum gaat terug naar het Magisterium, maar iedereen op school wantrouwt hem, omdat de ziel van de zwarte magiër Constantine Madden in hem huist. Maar dat is niet de enige ziel, ook die van zijn beste vriend Aaron zit in hem. Aaron kan zo met Callum praten en hem advies geven. En Aaron ontdekt diep in Callums geheugen een deel dat gesloten is. Tijdens een buitenactiviteit op school komt een draak aanvliegen. Zijn ruiter is Alexander Strike, een door de chaos Verslondene. Rond Alex flakkert een zwart, koud vuur. Alex stelt eisen en wil dat Callum en zijn vrienden aan hem worden overgedragen. Callum en zijn studiegenoten geven zich niet zonder meer over en gaan op zoek naar een manier om Alex uit te schakelen. In dit laatste deel van de Magisterium-reeks* komt alles samen. Alle bijzondere eigenschappen van de personages krijgen betekenis in de grote eindstrijd. Het verhaal is vlot leesbaar. Het slot komt niet onverwacht, want de goede lezer kan voorspellen hoe het verhaal afloopt. Vana…Lire la suite

À propos de Holly Black

Holly Black, née le 10 novembre 1971 à West Long Branch dans le New Jersey, est une romancière américaine de littérature fantastique pour enfants. Elle a grandi dans une maison victorienne (un manoir délabré) où sa mère lui racontait des histoires de fantômes et de fées. Elle a créé, en 2003, la série Les Chroniques de Spiderwick publiée en France par Pocket Jeunesse (traduction : Bertrand Ferrier).

Œuvres

Univers Les Chroniques de Spiderwick

Série Les Chroniques de Spiderwick (1er cycle)

  1. Le Livre mag…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions