The queen of nothing

Holly Black (auteur)

The queen of nothing

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Jude is verbannen uit Elfhame als haar tweelingzus haar om hulp vraagt. Wanneer ze instemt haar te helpen, ontdekt ze een complot om de koning en dus ook haar van de troon te stoten. Zal het haar lukken om dit te voorkomen? Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
The queen of nothing
Auteur
Holly Black 1971-
Langue
Anglais
Éditeur
London: Hot Key Books, 2020 | Autres éditions
305 p. : ill.
ISBN
9781471407598 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het afsluitende derde deel in de serie ‘The folk of the air’, na 'The cruel prince' en 'The wicked king'* (2019). Jude is in de wereld van de sterfelingen, nadat ze verbannen is in het voorgaande boek. Het start ietwat moeizaam als je de eerdere boeken niet gelezen hebt. Jude krijgt bezoek van haar tweelingzus Taryn, die haar echtgenoot gedood heeft. Omdat ze tijdens een ondervraging niet kan liegen, vraagt ze Jude om haar plaats in te nemen. Vanaf deze gebeurtenis leest het verhaal een stuk vlotter. Jude gaat er mee akkoord, en komt weer oog in oog te staan met haar echtgenoot, de wrede koning Cardan. Die blijkt echter meer met haar te hebben dan ze dacht. Als dan ook nog eens blijkt dat haar (pleeg)vader Madoc een coup blijkt te willen plegen, is de keus voor haar snel gemaakt. Samen met Cardan doet ze er alles aan om dit te voorkomen. Ze is zelf immers de koningin van Elfhame. Uiteindelijk weten ze Madoc te verslaan, maar niet voordat Cardan onder invloed komt van een verschrikkeli…Lire la suite

À propos de Holly Black

Holly Black, née le 10 novembre 1971 à West Long Branch dans le New Jersey, est une romancière américaine de littérature fantastique pour enfants. Elle est particulièrement connue pour les univers des Chroniques de Spiderwick et du Peuple de l'Air.

Biographie

Elle a grandi dans une maison victorienne (un manoir délabré) où sa mère lui racontait des histoires de fantômes et de fées. Actuellement, Holly Black habite avec son mari et son fils en Nouvelle-Angleterre, où elle possède une bibliothèque secrète. Elle écrit son premier livre en CM1, nommé Les Chevaliers du Soleil d'argent. Elle a créé, en 2003, la série Les Chroniques de Spiderwick publiée en France par Pocket Jeunesse (traduction : Bertrand Ferrier). Cette saga a été adaptée au cinéma en 2008.

Plus tard, Holly Black affirme que son inspirati…En lire plus sur Wikipedia