Daisy
Néerlandais
Als Kaye het leven redt van een zwaargewonde Faerieridder, vragen ook haar vroegere Faerievrienden haar om hulp. Ze ontdekt dat ze niet is wie ze altijd dacht. Ze loopt groot risico als ze hun hulp biedt.
Titre
Water
Auteur
Holly Black 1971-
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Narrateur
Lief Speelman  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2021
1 cd
Durée
8:10
Éditeur original
Boekerij
Note
Vlaamse stem Stem: Vrouw

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In haar kindertijd had Kaye, als ze bij haar oma was, drie Faerievrienden. Volgens anderen waren deze vrienden denkbeeldig. Als ze tijdelijk weer bij haar oma woont, komt Kaye erachter dat ze magische krachten heeft. Als ze een gewonde Faerieridder helpt, mag ze hem drie vragen stellen. Maar voordat het zover is, kan ze hem niet uit haar hoofd zetten. Haar Faerievrienden vragen haar om hulp, en dan wordt het pas gevaarlijk. Die hulp is niet zonder prijs, en niet zonder risico. Kaye ontdekt dat ze niet is wie ze dacht: ze is een wisselkind, een Faerie, die opgegroeid is onder de mensen. Samen met Roiben, de Faerieridder wiens leven ze gered heeft, speelt ze een heel gevaarlijk spel tussen het Seelie- en Onseeliehof. Een fantasyverhaal vol romantiek en spanning, waarin de hoofdpersoon zich van haar dapperste kant laat zien, terwijl ze erachter komt wie ze daadwerkelijk is. De succesvolle auteur schreef opnieuw een subliem fantasyboek voor youngadults, dat je in een ruk uitleest. Spannen…Lire la suite

À propos de Holly Black

Holly Black, née le 10 novembre 1971 à West Long Branch dans le New Jersey, est une romancière américaine de littérature fantastique pour enfants. Elle a grandi dans une maison victorienne (un manoir délabré) où sa mère lui racontait des histoires de fantômes et de fées. Elle a créé, en 2003, la série Les Chroniques de Spiderwick publiée en France par Pocket Jeunesse (traduction : Bertrand Ferrier).

Œuvres

Univers Les Chroniques de Spiderwick

Série Les Chroniques de Spiderwick (1er cycle)

  1. En lire plus sur Wikipedia

Suggestions