Daisy
Néerlandais

Prins William, Max Minsky en ik

Prins William, Max Minsky en ik

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Nelly moet zich voorbereiden op haar bat mitswa, maar haar verliefdheid op prins William van Engeland neemt al haar tijd in beslag.
Titre
Prins William, Max Minsky en ik
Auteur
Holly-Jane Rahlens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Prinz William, Maximilian Minskey und ich
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2004
1 cd
Durée
06:09
Éditeur original
Gottmer
Note
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a401239

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 13-jarige Nelly, dochter van een joods-Amerikaanse moeder, is hopeloos verliefd op prins William. Ze doet alles om maar naar Eton te kunnen en laat zelfs haar bat mitswa vallen. Uiteindelijk realiseert ze zich dat ze dit allemaal doet om zich tegenover zichzelf te bewijzen. In de ik-vorm (Nelly) geschreven, zich in 1996 in Duitsland afspelende roman, waarin Nelly worstelt met haar eigen identiteit en de nodige tegenslagen te verwerken krijgt (scheiding, dood). In dit vlot geschreven, voor pubers zeer herkenbare verhaal, wordt de lezer op informele wijze ingewijd in de joodse gebruiken en tradities, het leven als Duitse jood tijdens de Tweede Wereldoorlog en als joods meisje anno nu. Redelijk moeilijk taalgebruik. Hebreeuwse en Engelse/Amerikaanse woorden staan schuingedrukt. Gaaf leesboek met veel informatie voor meiden van 13/14 jaar en ouder.

Prins William, Max Minsky en ik

De Berlijnse Nelly Sue Edelmeister is het kind van een Joods-Amerikaanse moeder en een Duitse vader. Ze is een echte nerd, een boekenwurm van de bovenste plank die nu ook nog tora-lessen volgt omdat ze haar bat mitswa voorbereidt. Haar passie is reeds jarenlang astronomie, maar recent heeft ze ook een andere gevonden, namelijk prins William. Ze ‘ontdekt’ hem tijdens de hele heisa in de pers - door de dood van prinses Diana veroorzaakt - en wordt meteen smoorverliefd. Wanneer ze hoort dat het basketbalteam van haar school op zoek is naar spelers om een wedstrijd in Eton te gaan spelen, zet ze alles op alles om mee te kunnen. Maar dat is niet zo eenvoudig, want sportief word je natuurlijk niet van met je neus in boeken te zitten of door een telescoop naar de sterren te kijken. Gelukkig weet ze een deal te sluiten met Max Minsky, een gothic-freak en tevens basketbalexpert. Dit meidenboek gaat over meer dan een tieneridolatrie. Met humor en inzicht worden personages en intermenselijke …Lire la suite