Livre
Néerlandais

De interieurbijbel. [2]

Fotoboek over woninginterieurs, waarbij de keuze en het gebruik van materialen centraal staan.
Titre
De interieurbijbel. [2]
Auteur
At Home Publishers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2013
437 p. : ill.
ISBN
9789401406253 (paperback)
Placing suggestion
774.4 (SISO) Woninginrichting ; Woninginrichting (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De eerste interieurbijbel dateert van 2008 en werd dadelijk een bestseller in België. Na meerdere herdrukken werd dit boek nu eindelijk in een nieuw kleedje gestoken met nieuwe foto’s en verschillende nieuwe onderwerpen.
De interieurbijbel vormt een onmisbare informatiebron (en dus inspiratiebron) over allerhande materialen voor deuren, vloeren, jaloezieën tot zelfs fineerwanden of behang. Per materiaal (bijvoorbeeld gemetselde kiezels) worden telkens na een uitgebreid stuk tekst heel wat plus- en minpunten opgelijst, wat een grote hulp kan zijn voor wie in zijn huis aan het klussen gaat. De interieurbijbel is een dikke turf van ongeveer 450 bladen en behandelt acht grote thema’s: vloeren, wanden, raamdecoratie, haarden en kachels, keukens, badkamers, circulatie en verlichting.
De informatie die wordt verstrekt is erg praktisch van aard. Zo verneem je bijvoorbeeld hoe lang je moet wachten vooraleer je op blauwe hardstenen vloer mag lopen, hoe je de vloer …Lire la suite
Dit lijvig interieurboek, een realisatie van communicatiebureau 2 voor 5 en interieurbureau OOG3, biedt een overzicht van allerlei bouw- en interieurmaterialen. De uitgave toont een uitgebreid en actueel gamma aan bouwmaterialen als vloeren, wanden, keukens, badkamers en verlichting. Bij elk materiaal vind je een zeer gevarieerd aanbod. De lezer krijgt telkens informatie over de samenstelling, de kleurkeuze, het onderhoud, de werkzaamheden etc. Ten slotte worden ook steeds de voor- en nadelen van het materiaal in kwestie opgesomd. Dat alles wordt geïllustreerd met tal van paginagrote en kleinere kleurenfoto's die verschillende toepassingen laten zien. De interieurs variëren van klassiek tot minimalistisch en hedendaags. Achteraan vind je een overzicht van bedrijven. Een stijlvol en handig boek met inspirerende informatie voor bouwers of verbouwers. Tweede, licht herziene druk met nieuwe foto's en nieuwe onderwerpen.