Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Wat baten kaars en bril : management in spreekwoorden : wat je op school niet leert

Hugo Vandamme (auteur), Karel Cambien (autre), Karl Meersman (dessinateur)

Wat baten kaars en bril : management in spreekwoorden : wat je op school niet leert

Titre
Wat baten kaars en bril : management in spreekwoorden : wat je op school niet leert / Hugo Vandamme ; opgetekend door Karel Cambien ; ill. van Karl Meersman
Auteur
Hugo Vandamme
Autre
Karel Cambien
Dessinateur
Karl Meersman 1961-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Roeselare: Roularta, 2007 | Autres éditions
145 p. : ill.
ISBN
90-5466-995-0 9789054669951
Placing suggestion
Nederlands 845 (SISO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 39 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires


Vandamme, Hugo
Wat baten kaars en bril : management in spreekwoorden : wat je op school niet leert
Hugo Vandamme was ooit manager van het jaar en nu is hij beheerder van vele bedrijven en organisaties. Om een goede ondernemer te worden heb je naast kennis en ondernemersgedrevenheid ook gezond verstand nodig en dat gezond verstand is volgens de auteur ondermeer terug te vinden in de eigen Vlaamse spreekwoorden.
Vandamme gebruikte de wijsheid van die spreekwoorden naar eigen zeggen veelvuldig tijdens zijn actieve loopbaan bij Barco, omdat ze een uitstekend middel zijn om met mensen te communiceren. In dit boekje brengt hij 28 spreekwoorden samen om aspecten van organisaties en bedrijven te verduidelijken.
De korte bespiegelingen bij elk spreekwoord komen eerder voort uit de rijke ervaring van de auteur dan uit theoretische overwegingen en zijn dus bruikbaar voor een breed publiek. Elk spreekwoord wordt vook gevisualiseerd in een tekening. Een leuk cadeautje.
Cuyv…Lire la suite
Hugo Vandamme, gewezen topman van het Vlaamse beeldtechnologiebedrijf Barco en in 1989 verkozen tot manager van het jaar, meent dat een goede ondernemer, naast kennis en gedrevenheid, over een stevige portie gezond verstand moet beschikken. Aangezien dat gezond verstand volop aanwezig is in spreekwoorden, selecteerde hij 28 spreekwoorden en zegswijzen om aspecten van organisaties en bedrijven te verduidelijken - spreekwoorden die hij overigens ook gebruikt(e) in zijn communicatie als manager. Voorbeelden zijn: verder kijken dan je neus lang is, het oog van de meester maakt het paard vet, als de trein passeert, moet je erin springen enzovoort. De korte bespiegelingen van de auteur komen eerder voort uit zijn rijke ervaring dan uit theoretische overwegingen. In die zin zijn ze bruikbaar voor een breed publiek. Karel Cambien tekende de woorden van Vandamme op, en Karl Meersman voorzag elk hoofdstuk van een sprekende cartoon. Een prettig boekje, aangenaam vormgegeven, in klein formaat en …Lire la suite

À propos de Hugo Vandamme

Hugo, René, baron Vandamme, né le 28 novembre 1945 à Dixmude est un homme d'affaires et administrateur de sociétés belge flamand. Il est ingénieur civil et administrateur-délégué de la société Barco.

Mandats

 • Membre des comités de direction de :
  • la FEB
  • de Fabrimetal
  • du VEV
 • Président de la Commissie Technologiebeleid
 • Membre du :
  • Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid
  • Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen
 • Président du Vlaams Radio Orkest en Koor

Distinctions

 • Manager de l'année 1989
 • Lauréat de l'INSEAD Innovation Prize
 • Citoyen d'honneur de Tielt et Dixmude

Il a été élevé au rang de baron par le roi Albert II de Belgique en…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions