Livre
Néerlandais
De curator van de Vaticaanse musea wordt vermoord als hij op een tentoonstelling iets belangrijks over de Lijkwade van Turijn wil onthullen.
Titre
Het vijfde evangelie
Auteur
Ian Caldwell
Traducteur
Monique Eggermont Erica Feberwee
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The fifth gospel
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Bruna, 2015
462 p.
ISBN
9789400502680 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze thriller speelt in 2004 en begint zoals het hoort met een moord, maar wel op een plek waar gewone politie geen toegang tot heeft: Castel Gandolfo, het buitenverblijf van paus Woytila. De politie van Vaticaanstad moet zelf de moordenaar vinden van Ugolino Nogara, curator van een tentoonstelling in de Vaticaanse musea. Het verhaal speelt tegen de achtergrond van de strijd tussen rooms-katholieken en oosters-orthodoxen, gepersonifieerd in de juist warme relatie tussen twee broers die zijn opgegroeid in Vaticaanstad. Nogara zou in zijn tentoonstelling iets over de Lijkwade van Turijn willen demonstreren dat verband houdt met zijn bestudering van de Diatesseron, een geschrift uit de tweede eeuw waarin de vier evangeliën werden samengevoegd tot één coherent verhaal - vandaar zijn benaming als 'het vijfde evangelie'. De plot en de verwikkelingen zijn uiterst gecompliceerd, ook door het enorme aantal, soms al te menselijke, bijfiguren. Het verhaal is verrijkt met informatie over het dage…Lire la suite

À propos de Ian Caldwell

Ian Caldwell, né le 18 mars 1976 dans le comté de Fairfax dans l'état de Virginie, aux États-Unis, est un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Ian Caldwell naît et grandit dans le comté de Fairfax en Virginie. Il suit les cours de la Thomas Jefferson High School for Science and Technology (en) dont il sort diplômé en 1994. En 1998, il est diplômé en histoire à l'université de Princeton. Il travaille ensuite pour l'éditeur de logiciel MicroStrategy et donne des cours pour la société Kaplan, Inc..

Avec son ami d'enfance Dustin Thomason (en), il commence à la fin de leurs études respectives à écrire avec lui ce qui sera leur premier roman, La Règl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions