From Russia with love

Ian Fleming (auteur)
Beschrijving van de werkwijze van de SMERSH, de Russische spionagedienst, die een knap vrouwelijk lid erop uitstuurt om een Engels meesterspion te verleiden en te vermoorden. Liefde geeft aan de zaak echter een heel andere wending.
Titre
From Russia with love
Auteur
Ian Fleming 1908-1964
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
From Russia with love
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2007 | Autres éditions
291 p.
ISBN
9789046112809

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit is het vijfde boek dat Ian Fleming (1908-1964) schreef over de geheim agent James Bond. De inmiddels klassiek geworden boeken Casino royale (1953), Live and let die (1954), Moonraker (1955) en Diamonds are forever (1956) gaan dit oorspronkelijk in 1957 uitgebrachte boek vooraf. Dat is belangrijk om weten, want Fleming verwijst ook in dit boek meermaals naar de eerdere avonturen van zijn superspion. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog en hoewel de verhoudingen tussen Rusland en de rest van de wereld ondertussen helemaal hertekend zijn, vormt dit weinig hinder om mee te gaan in het verhaal.

De Russische spionagedienst SMERSH, die overigens ook in de realiteit heeft bestaan, is het geheimste departement van de Sovjet-Unie. De dienst wil de Engelsen een kaakslag toedienen door het plegen van een terreuraanslag op een van hun meesterspionnen. Hun oog valt op James Bond, een man die hen in het verleden al eens heeft dwars gezeten. De op…Lire la suite
Roman over spionage, volgens de inleiding gebaseerd op historische feiten. Een boeiend en wreed beeld van de werkwijze van de SMERSH, de Russische spionagedienst, die een knap vrouwelijk lid erop uitstuurt om een Engelse meesterspion te verleiden en te vermoorden. De liefde geeft aan de zaak echter een heel andere wending. Een van de meest bekende James Bond-verhalen door de succesvolle gelijknamige verfilming ervan. Pocketeditie, kleine druk, volle bladspiegel..

À propos de Ian Fleming

Ian Fleming /ˈiːən ˈflɛmɪŋ/, né le 28 mai 1908 à Londres dans le quartier de Mayfair et mort le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions