Livre
Néerlandais

Mijn eerste gebeden

Ina Sipkes de Smit (auteur), Alex Ayliffe (dessinateur), Lois Rock (antécédent bibliographique)
Verzameling van ongeveer 150 gebeden, verdeeld over verschillende onderwerpen. Met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Gebeden
Titre
Mijn eerste gebeden / oorspr. tekst Lois Rock ; bew. en vert. Ina Sipkes ; ill. Alex Ayliffe
Auteur
Ina Sipkes de Smit
Dessinateur
Alex Ayliffe
Antécédent bibliographique
Lois Rock
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My very first prayers
Éditeur
Kampen: Callenbach, 2003
ISBN
90-266-1187-0
Placing suggestion
235.8 (SISO) Gebeden (ZIZO) Geloven - Denken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een gebedenbundel opgebouwd volgens een aantal hoofdstukken die verwijzen naar de belevingswereld van de kinderen. Denk bv. aan opstaan en slapengaan. Vooral in de gebeden voor het slapen gaan, wordt een beeld van God geschetst dat gevaren inhoudt. De verantwoordelijkheid voor het leven van de bidder wordt volledig in de handen van God gelegd. Het is God die ervoor moet zorgen dat het kind bewaard blijft en de goede weg opgaat. Onder de hoofding 'bijzondere dagen' krijgen Kerstmis, Pasen en nieuwjaar een plaats, maar ook een gebed rond het dagelijks brood, rond de oogst en rond de nacht. Waarom die gebeden onder deze rubriek vallen, is mij niet duidelijk. Eén van de kerstgebeden bestaat uit een erg verouderde tekst van 'Stille Nacht' met een woordgebruik dat kinderen echt niet begrijpen. Andere hoofdstukken hebben titels als: 'als het stil is', daarbij krijgen het 'onze vader' en vragen om hulp bij het doorgronden van God (of De Heer of de Here) een plaats; 'de grote wereld' met dank-…Lire la suite
Een dikke bundel met ongeveer 150 gebeden voor allerlei gelegenheden, onderwerpen en momenten voor kinderen van ca. 3 tot 6 jaar. Voor in het boek met harde kaft (19,5 x 24,5 cm) staat een eigendomslabel voor gever en ontvanger. Daarna volgt de inhoudsopgave, die onderverdeeld is in categorieën zoals thuis, dieren en dingen die ik doe. Deze categorieën worden gekenmerkt door een paginagrote illustratie en logo's bovenaan elke pagina. De hoofdstukken bevatten korte gebedjes in eenvoudige bewoordingen die worden vergezeld van felgekleurde illustraties die doen denken aan knip- en scheurwerk op een spierwitte, gladde ondergrond van kwaliteitspapier. De cover is in dezelfde stijl: heel vrolijk en aantrekkelijk. Achterin is een alfabetische lijst opgenomen van beginregels, hetgeen handig kan zijn voor ouders of onderwijzers.

Suggestions