DVD
Néerlandais

Madelief : krassen in het tafelblad

Ineke Houtman (directeur), Guus Kuijer (antécédent bibliographique), Henny Vrienten (compositeur)
Wanneer haar oma sterft probeert Madelief, al pratend met opa en andere grote mensen, te weten te komen hoe haar oma heeft geleefd en waarom zij al haar idealen opzij zette om een poetsende huisvrouw te worden
Titre
Madelief : krassen in het tafelblad
Directeur
Ineke Houtman
Antécédent bibliographique
Guus Kuijer
Compositeur
Henny Vrienten
Acteur
Madelief Verelst Freek Bom Margo Dames Rijk De Gooyer 1925-2011 Thomas Acda 1967-
Langue
Néerlandais
Éditeur
RCV, 2004 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1998
Durée
ca. 85 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8713045203207

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na twee televisieseries werd in 1998 de speelfilm over het meisje Madelief uitgebracht. De Nederlandse film, geregisseerd door Ineke Houtman, is gebaseerd op het boek van Guus Kuijer. In de hoofdrollen spelen, behalve Madelief Verelst, Rijk de Gooyer als opa, Thomas Acda en Kitty Courbois. De tien jaar oude Madelief gaat na haar grootmoeders dood een tijdje bij haar grootvader logeren om hem wat afleiding te bezorgen. Daar ontdekt ze in de verwilderde achtertuin een mysterieus huisje dat van haar grootmoeder is geweest. De recensenten zijn unaniem positief over de acteerprestaties van Rijk de Gooyer. Hans Beerekamp (NRC): '(...) Het scenario is genuanceerd, spannend en gelaagd. (...) Beschikt over de discrete kwaliteiten van een bescheiden Nederlandse speelfilm, die gek doen gewoon genoeg vindt.' Hans Kroon (Trouw): 'Houtman vertelt de problemen van de volwassenen niet alleen vanuit Madelief. Met onder meer de flashbacks doet ze dat ook vanuit de volwassenen zelf. Hoewel deze aanpak M…Lire la suite

À propos de Ineke Houtman

Ineke Houtman, née en 1956 à Arnhem, est une réalisatrice néerlandaise.

Filmographie

  • 1998 : Scratches in the Table (en)
  • 2003 : Polleke (nl)
  • 2004 : Stille Nacht (nl)
  • 2007 : Sahara
  • 2009 : De Indiaan (nl)
  • 2014 : Those Were the Days (nl)
  • 2014 : Johnny Bakru (nl)
  • 2015 : En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque