DVD
Néerlandais

Polleke

Ineke Houtman (directeur), Guus Kuijer (antécédent bibliographique)
De elfjarige Polleke mag niet meer omgaan met haar Marokkaanse vriendje Mimoen en haar moeder wordt verliefd op de meester
Titre
Polleke
Directeur
Ineke Houtman
Antécédent bibliographique
Guus Kuijer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Bridge Pictures, 2007 | Autres éditions
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2003
Durée
ca. 150 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8711983485037
mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Televisieserie in acht afleveringen op twee dvd's van de bekende film* Polleke, gebaseerd op de succesvolle en bekroonde boekenreeks 'Polleke' van Guus Kuijer. Regisseur is Ineke Houtman, die eerder de Madelief-boeken verfilmde. In de hoofdrollen spelen Liv Stig als de eigengereide elfjarige Polleke, Mamoun Elyounoussi als haar vriendje, de Marokkaanse Mimoem, en Halina Reijn en Daan Schuurmans als haar moeder en vader. Polleke woont in de grote stad in een multiculturele buurt. Haar moeder wordt verliefd op de meester, haar vader blijkt verslaafd en tot overmaat van ramp mag Mimoen van zijn traditionele familie niet meer met haar omgaan. De film draaide als openingsfilm op het Cinekid festival 2003 en is vol lof ontvangen in de pers. Men is enthousiast over zowel de acteurs, de thematiek, de uitwerking als de regie. Bianca Stigter (NRC 8-10-'03): 'Polleke is als een eerste zoen'.

À propos de Ineke Houtman

Ineke Houtman, née en 1956 à Arnhem, est une réalisatrice néerlandaise.

Filmographie

  • 1998 : Scratches in the Table (en)
  • 2003 : Polleke (nl)
  • 2004 : Stille Nacht (nl)
  • 2007 : Sahara
  • 2009 : De Indiaan (nl)
  • 2014 : Those Were the Days (nl)
  • 2014 : Johnny Bakru (nl)
  • 2015 : En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque