Livre
Néerlandais

Daar wordt aan de deur geklopt : verhalen voor Sint Nicolaas, liedjes en recepten

Ineke Verschuren (compilateur), Veronica Nahmias (dessinateur)

Daar wordt aan de deur geklopt : verhalen voor Sint Nicolaas, liedjes en recepten

Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Verzameling Sinterklaasverhalen van verschillende auteurs, afgewisseld met Sinterklaasliedjes en recepten. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Daar wordt aan de deur geklopt : verhalen voor Sint Nicolaas, liedjes en recepten / [sam.] Ineke Verschuren ; met ill. van Veronica Nahmias
Compilateur
Ineke Verschuren
Dessinateur
Veronica Nahmias
Langue
Néerlandais
Éditeur
Zeist: Christofoor, 2000
191 p. : ill.
ISBN
90-6238-734-9

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het eerste deel van dit boek zijn twintig verhalen opgenomen waarin Sinterklaas als goedheiligman optreedt, afgewisseld door de bekendste sinterklaasliedjes, waarvan zowel de tekst als de melodie genoteerd is, en enkele toepasselijke recepten, zoals borstplaat, speculaas, marsepein en pepernoten. In het tweede deel zijn zeven legendes over Nicolaas van Myra en vijf Russische legenden over de barmhartige Nikola opgenomen. De verhalen zijn van verschillende auteurs en zijn alle eerder gepubliceerd. De Russische legenden zijn alle van de hand van de samensteller van deze bundel. Bevat vele zwart-wittekeningen, die met grijstinten ingekleurd zijn. De kaft toont de Sint en een Piet op het paard en kinderen, die pepernoten aan het rapen zijn. Bij de liedjes is een eenvoudige muzieknotatie opgenomen. Een verzorgde bundel die voor elke leeftijd wel een positief sinterklaasverhaal bevat. Vanaf drie jaar voor te lezen; vanaf ca. acht jaar zelf te lezen.

Suggestions