Livre
Néerlandais

Midden in de winternacht : kerstverhalen, liedjes en recepten

Ineke Verschuren (compilateur), Hans Baumann (auteur), Paul Biegel (auteur)

Midden in de winternacht : kerstverhalen, liedjes en recepten

Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Verzameling kerstverhalen van verschillende auteurs, afgewisseld met kerstliedjes en recepten. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Midden in de winternacht : kerstverhalen, liedjes en recepten / samenstelling en bewerking Ineke Verschuren ...[ et al. ] ; met ill. van Veronica Nahmias ; teksten Hans Baumann, Paul Biegel, Max Bolliger ... [ et al. ]
Compilateur
Ineke Verschuren
Auteur
Hans Baumann 1914-1988 Paul Biegel Max Bolliger
Dessinateur
Veronica Nahmias
Langue
Néerlandais
Éditeur
Zeist: Christofoor, 2003
240 p. : ill.
ISBN
90-6238-554-0

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een bundel kerstverhalen, -liedjes en recepten. De verhalen zijn geordend rond drie thema's: De kerstboom, Rond de geboorte van het kerstkind en In de kersttijd. De verhalen zijn geschreven door diverse auteurs voor verschillende leeftijden; dit wordt in de inhoudsopgave aangegeven. De verhalen belichten voornamelijk de religieuze invalshoek, maar zijn gezien de diversiteit aan auteurs (Annie M. G. Schmidt, Paul Biegel, Hans Stolp etc.) verschillend van toon. Er zijn ook 27 traditionele kerstliederen met (een soms onbegrijpelijke) tekst en melodie opgenomen. In de notenbalken zijn meestal zowel de melodielijn als de begeleiding aangegeven, waardoor de muziek bruikbaar is voor vele instrumenten. Met acht recepten voor typische kerstlekkernijen, zoals kerstkransjes en kerststol. Geïllustreerd met grijs ingevulde zwart-wittekeningen. Een bundel met aardige verhalen, bruikbaar als decembervoorleesboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions