Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

SlideSs

Inez Van Loon (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Levi en zijn vrienden zijn fanatieke skaters. Gelukkig kunnen ze tijdens de kerstvakantie, met al die sneeuw, terecht in hun overdekte skatepark. Maar voor hoe lang nog, nu de sloop dreigt? Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Skateboarden
Titre
SlideSs
Auteur
Inez Van Loon
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011
180 p.
ISBN
9789044815177 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

SlideSs van Inez van Loon is een eigentijds verhaal in de reeks ‘Skatewise’. Het boek is herkenbaar en wensvervullend, en het avontuur speelt zich in een snel tempo af. Hoofdthema’s zijn vriendschap en dierenmishandeling, maar ook (snow)skaten komt natuurlijk veelvuldig aan bod in deze reeks. Levi en zijn vrienden hebben een overdekt skatepark, maar de loods dreigt gesloopt te worden en het beloofde nieuwe park in de voormalige cacaofabriek is nog een vraagteken. De tieners hanteren een jongerentaaltje dat bol staat van skatejargon, maar een woordenlijst met verklaringen achterin biedt soelaas. De personages zitten op MSN, hebben soms hopeloze ouders, zoeken een baantje, ruimen hun kamer niet op en hebben zowel een konijn als een liefje… Het zijn met andere woorden gewone, actieve jonge mensen, die toch ook oog hebben voor wantoestanden en meer dan assertief zijn.
Als ze Cyril leren kennen, een ‘supercoole chick’ die op een woonboot leeft en de hele wereld al rondzeilde, …Lire la suite
Levi en zijn vrienden zijn fanatieke skaters. Sneeuw tijdens de kerstvakantie, daar zitten ze niet op te wachten. Gelukkig kunnen ze voorlopig nog terecht in hun overdekte skatepark, maar sloop dreigt en het is niet zeker of het nieuwe skatepark er wel komt. De jongens komen in actie, ontmoeten een cool skatemeisje en treden op tegen dierenmishandeling. Derde deel in de serie 'Skatewise'*, over skaten, kameraadschap, avontuur en meisjes. Hoofdstukindeling, korte en langere zinnen, vlot geschreven, veel dialoog, eenvoudig en populair taalgebruik (chill, effe, shit), veel skatetermen die achter in het boek bij ‘Skateboarden voor dummies’ verklaard worden (backside one-eighty, switchflip, grinden, obstacles). Uitnodigend omslag met een silhouet van een skater. Positief avonturenverhaal dat de doelgroep van jonge skaters zal aanspreken. Vanaf ca. 12 jaar.