Klein Ventje en Groot Ventje laten elkaar graag schrikken. Dan horen ze een raar geluid. Volgens Klein Ventje is dat een teken dat 'Iets komt'. Groot Ventje houdt vol dat er geen monsters en spoken bestaan. Toch is hij stiekem bang.
Titre
Iets
Auteur
Inge Bergh
Dessinateur
Marjolein Pottie
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789058387530 (hardback)
Placing suggestion
Bang zijn (ZIZO)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Groot Ventje en Klein Ventje houden van griezelen. Ze spelen vaak spook of monster met elkaar en met hun moeder erbij. Heerlijk vinden ze dat. Totdat ze – als hun moeder even weg is – steeds een ander raar geluid horen. Ze proberen zichzelf moed in te praten door te zeggen wat het allemaal niet kan zijn (geen hongerige kindervreter, geen vampier met akelige tanden, geen lijk, geen heks met een zwarte toverstok), maar raken er steeds meer van overtuigd: IETS komt eraan… Herkenbaar prentenboek over twee kleuters die elkaar bang maken met hun griezelfantasieën. De grote prenten beslaan dubbele pagina’s. Door de bijzondere grafische techniek met veel krassen (scraperboard), het perspectief (vaak close-up) en het kleurgebruik (vrij felle kleuren en dikke zwarte lijnen) zijn de illustraties soms wat veel van het goede. Ook moeten de lezertjes niet bang uitgevallen zijn: de prenten met spoken en skeletten kunnen in combinatie met teksten als ‘Geen lijk met rammelende knoken, geen dode uit he…Lire la suite

Iets

Klein Ventje en Groot Ventje spelen samen met mama verstoppertje/spookje in de tuin. Ze lachen, gieren en griezelen. Dan gaat de bel en Klein Ventje en Groot Ventje blijven alleen in de tuin achter. Vinden ze dit nog wel leuk?
Dit is een origineel verhaal dat in een origineel jasje is gestoken. De scraperboardillustraties van Marjolein Pottie geven het verhaal diepgang. Ze passen perfect bij de inhoud. De spanning die de kleuters voelen tijdens het spel, de angst die ze kennen wanneer ze alleen achter blijven en ‘iets’ horen in de tuin … Door de illustraties komt het verhaal echt tot leven. Ook het kleurgebruik is niet alledaags, gewaagd … maar zeer geslaagd.
Een aanrader voor kleuters die wel van wat spanning houden!