Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Tok de kip

Inge Bergh (auteur), Suzy Castermans (dessinateur)
Tok de kip legt elke dag een wit ei maar zou liever gekleurde eieren leggen. Daarom schildert Mies de muis 's nachts in het geheim haar eieren.De duidelijke verhaallijn, speelse tekeningen en ritmische zinnen zijn een stimulans om te (leren) lezen.
Contenu
Tok wil een leuk ei
Tok en de dief
Sujet
Kippen
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 2
Titre
Tok de kip
Auteur
Inge Bergh
Dessinateur
Suzy Castermans
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
32 p. : ill.
ISBN
9789058386946 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Goed verzorgd eerste leesboekje, waarin tekst en tekeningen elkaar mooi aanvullen, zonder al te veel het idee van een prentenboek te geven. Het bevat twee verhalen over Tok de kip. In het eerste verhaal zorgt Mies de muis ervoor, dat kip Tok een vrolijk gekleurd ei krijgt. In het tweede verhaal zorgt hond Bas ervoor dat de dief er niet vandoor kan gaan met het mooie ei. Knap om op AVI-M3 niveau zelfs nog humor aan te kunnen dragen: Tok wil haar ei aan Mies laten zien, maar die ligt diep te slapen vanwege haar nachtelijke verfactiviteiten. Met enkele woorden die voor Nederlandse kinderen niet zo bekend zijn: de boer die 'fier' is op zijn hond. Vanaf ca. 6 jaar.

Tok de kip

Elke dag legt Tok de kip een ei. Maar elke keer opnieuw is het een wit ei en dat vindt ze maar niks. Ze wil zo graag een ei met veel kleur. Mies de muis brengt redding. Wanneer iedereen slaapt, geeft ze het ei een kleurrijker uitzicht. De volgende ochtend is Tok blij verrast. Als ze haar blijdschap met Mies wil delen, vindt ze deze uitgeteld, met hier en daar wat kleurrijke verftoetsen in haar vacht, in diepe slaap. Het tweede verhaal uit dit boekje vertelt over een wezelachtig diertje dat de naam 'dief' kreeg. In de nacht steelt dief alles wat hij vinden kan: kaas van Mies de muis, een bot van Bas de hond, een bal van Loes de poes, een pier van Miel de mol en het ei van Tok de kip. Bij het verlaten van het hok maakt hij echter te veel lawaai, waardoor Tok tijdig alarm kan slaan.
Beide verhalen maken deel uit van een boekje voor eerste lezers die ongeveer zes maanden leesonderwijs achter de rug hebben. Inge Bergh is erin geslaagd om met de beperkingen waarmee auteurs voor deze d…Lire la suite