Livre
Néerlandais

Bobbi is jarig

Ingeborg Bijlsma (auteur), Monica Maas (dessinateur)
Public cible:
0-2 ans et plus
Als beertje Bobbi jarig is, krijgt hij veel cadeautjes. Prentenboekje met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Jarig zijn
Titre
Bobbi is jarig / tekst Ingeborg Bijlsma ; tek. Monica Maas
Auteur
Ingeborg Bijlsma
Dessinateur
Monica Maas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, 2002?
[28] p. : ill.
ISBN
90-206-8402-7
Placing suggestion
Jarig zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 24 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bobbi is op zijn verjaardag vroeg uit de veren. In de woonkamer is alles mooi versierd. Hij zet zijn feestmuts op en krijgt een enorm cadeau van papa: een rode fiets. Later komt ook oma meevieren en krijgt Bobbi een heleboel mooie verjaardagskaarten en mama heeft voor een lekkere verjaardagstaart gezorgd. Samen met zijn knuffeltje Ollie speelt Bobbi met zijn nieuwe speelgoed. Als het bedtijd is, valt Bobbi heel gelukkig in een diepe slaap. Een vrolijk peuterboekje. De tekst staat gedeeltelijk op rijm. [Lydia Herdies]
Een bijna vierkant prentenboekje over de jarige beer Bobbi. Hij krijgt een feestmuts, feestkleren, taart, kaarten en vooral veel cadeautjes. Bobbi is de enige persoon in het verhaal naast zijn niet sprekende knuffels. Ook al spreekt de tekst over een oma die hem cadeautjes geeft, zij staat nergens afgebeeld. Daardoor komt het accent erg op de cadeautjes te liggen en minder op de gezelligheid van zo'n dag. Elke rechterpagina bevat een vrolijke, met aquarelverf ingekleurde tekening in een kader. De linkerpagina bestaat uit vier korte zinnen, die veel denk-monologen van Bobbi bevatten; deze zijn op rijm (abcb). Onder de tekst staan kleine tekeningen waarin de knuffels de grootste rol spelen. De kaft geeft een vrolijk en aantrekkelijk beeld van het verhaal. Een aardig en herkenbaar verhaal voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Suggestions