Livre
Néerlandais

Bobbi naar de speelzaal

Ingeborg Bijlsma (auteur), Monica Maas (dessinateur)
Public cible:
0-2 ans et plus
Beertje Bobbi gaat overdag naar de peuterspeelzaal. Prentenboekje met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Bobbi naar de speelzaal / tekst Ingeborg Bijlsma ; tek. Monica Maas
Auteur
Ingeborg Bijlsma
Dessinateur
Monica Maas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, 2002?
[28] p. : ill.
ISBN
90-206-8404-3

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 15 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bobbi gaat zoals elke dag naar de peuterspeelzaal bij juffrouw Nina. Hij puzzelt, verft en bouwt een hoge blokkentoren. Samen met zijn vriendjes speelt hij treintje met de stoelen en dan kijken ze samen in een mooi prentenboek. Na het koekje en de melk spelen Bobbi en zijn knuffeltje in de zandbak en op de tractor. De tijd gaat snel want daar komt mama hem al oppikken.

Dit is een eenvoudig prentenboekje over een dagje in de peuterspeelzaal en al wat daar zoal bij komt kijken. De tekst staat gedeeltelijk op rijm. [Lydia Herdies]
In de serie* over beer Bobbi volgen we hem stap voor stap vanaf het aantrekken van zijn jas thuis via zijn bezigheden in de peuterspeelzaal terug naar huis. Klein prentenboek (ca. 19 x 16,5): op de linkerpagina korte vierregelige versjes in abcb rijm, met een prettige voorleescadans, onder het versje een detail. Rechts Bobbi’s spelletjes binnen een blauw getekend kader. Ingekleurde tekeningen die hier en daar net buiten het kader vallen; één plaatje met twee situaties: Bobbi op de tractor, en daarna met pleister. De volwassenen blijven buiten beeld. Het perspectief in de tekeningen is op ooghoogte van peuters. Herkenbare gebeurtenissen voor peuters vanaf ca. 3 jaar.

Suggestions