Zweedse thriller met twee vrouwen centraal in het verhaal. Uitgever Titus Bruhn heeft jaren geleden zijn vrouw Rose verlaten voor een andere vrouw, Ingrid. Nu hij ernstig ziek is, wil hij Rose weer zien om haar om vergeving te vragen. Zij reageert echter niet op zijn telefoontjes, waarop hij Ingrid smeekt bij haar langs te gaan en haar te vragen hem te bezoeken. Sinds de breuk met Titus leidt Rose
Titre
Rattenvanger
Auteur
Inger Frimansson
Traducteur
Tineke Jorissen-Wedzinga
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Råttfångerskan
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2012
364 p.
ISBN
9789041417527 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de nieuwe thriller van de Zweedse schrijfster staan twee vrouwen in het centrum van het verhaal: Ingrid en Rose. Ooit was Rose getrouwd met de succesvolle uitgever Titus Bruhn. Rose heeft een zoon Tomas uit een one-night-stand en Titus heeft twee dochters uit een vroegere relatie. Een relationele chaos ontstaat als Titus besluit Rose voor Ingrid te verlaten. Rose trekt zich terug en leeft een geïsoleerd leven in een huis op het platteland. Haar enige gezelschap vormt een aantal door haar zelf gedomesticeerde ratten. Als Titus ongeneselijk ziek wordt, vraagt hij Ingrid om Rose op te zoeken met de vraag om hem te bezoeken. Hij wil Rose om vergeving vragen, voor wat hij haar heeft aangedaan. Ingrids bezoek aan het huis van Rose heeft verschrikkelijke gevolgen! De korte hoofdstukken met veel dialoog worden afwisselen verteld vanuit het perspectief van Rose en van Ingrid. Een bloedstollende roman die psychologisch diep onder de huid gaat en geschreven is in rijke taal. Kleine druk.

À propos de Inger Frimansson

Inger Frimansson, née le 14 novembre 1944 à Stockholm, est une romancière et poète suédoise, auteure de quelques romans policiers et d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle amorce sa carrière d'écrivain en 1984. À la fin de 1997 et en 1998, elle est rédactrice pigiste.

Son œuvre touche différents genres : romans, poèmes, nouvelles et ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse. Ses romans sont souvent à la frontière du thriller psychologique, genre qu'elle aborde franchement avec son titre le plus connu Bonne nuit, mon amour, paru en 1998, qui remporte le prix du meilleur roman policier suédois. L'action se déroule successivement en Suède et dans la jungle tropicale de la Malaisie. En 2005, paraît une suite à Bonne nuit, mon amour intitulée L'Ombre dans l'eau.

En lire plus sur Wikipedia