Livre
Néerlandais

De dag dat ik een vogel werd

Ingrid Chabbert (auteur), Raúl Nieto Guridi (dessinateur), Berd Ruttenberg (traducteur)
Een jongetje is voor het eerst verliefd. Op Isabel, die zo van vogels houdt. Om haar aandacht te trekken, verkleedt hij zich als vogel. Op school wordt hij uitgelachen en het is best onhandig met plassen en voetballen. Maar wat vindt Isabel ervan? Prentenboek met expressieve tekeningen in sobere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De dag dat ik een vogel werd
Auteur
Ingrid Chabbert
Dessinateur
Raúl Nieto Guridi
Traducteur
Berd Ruttenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
El día en que me convertí en pájaro
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, © 2018
[38] p. : ill.
ISBN
9789089672773 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 45 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een jongetje wordt voor het eerst verliefd. Thuis maakt hij een tekening van Isabel, het meisje dat erg van vogels houdt. Het jongetje kijkt nu ook anders naar vogels en besluit op een dag zichzelf als vogel te verkleden. Op school lachen ze hem uit, en voetballen en in bomen klimmen gaat ook niet echt gemakkelijk. En als het regent ruikt hij als een natte hond. Maar op een middag komt hij Isabel tegen en slaat zij haar armen om hem heen. Zeer vertederend prentenboek over de eerste verliefdheid en hoe je je dan, maar eigenlijk altijd als je verliefd bent, voelt. De herkenbare gevoelens van het jongetje, de ik-figuur, worden op een heel invoelbare wijze beschreven, zowel in woord als beeld. De sobere illustraties in grijstinten (op één illustratie na waarbij met blauw een extra accent is gelegd) volgen het verhaal, maar vertellen ook een eigen verhaal, over de opbouw van de vogel waarmee de ik-figuur indruk wil maken op Isabel. Bijzonder mooi zijn de illustraties van diverse vogels als…Lire la suite

À propos de Ingrid Chabbert

Ingrid Chabbert, née le 20 septembre 1978, est un autrice de littérature jeunesse et scénariste de bande dessinée française.

Biographie

Ingrid Chabbert s'associe en 2018 avec Léa Mazé, qui dessine la série Elma, une vie d'ours, qui met en scène « la vie d’une gamine insouciante élevée par un ours ». L'album peut rappeler Le Livre de la jungle.

Toujours en 2018, elle participe à l'album collectif Féministes (éditions Vide Cocagne).

Publications

Littérature jeunesse

Roman jeunesse
  • L'Amoureux de papa, illustré par Lauranne Quentric, Kilowatt, 2017

Bande d…En lire plus sur Wikipedia