Livre
Néerlandais

De vier seizoenen

Ingrid Godon (dessinateur), Bette Westera (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Muisje Nellie en kikker Cezar beleven met hun vriendjes allerlei avonturen in de winter, lente, zomer en herfst. Prentvertelling met eenvoudige, kleurrijke tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Seizoenen
Titre
De vier seizoenen
Dessinateur
Ingrid Godon
Auteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789401453059 (hardback)
Placing suggestion
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Prentvertelling waarin de vier seizoenen aan bod komen, te beginnen met de winter. Elk seizoen krijgt drie dubbelpagina’s, waarbij de tekeningen in krijt en verf steeds over twee pagina's lopen, terwijl de teksten op één pagina zijn te lezen. Die teksten staan in een grotendeels eenvoudig aa-bb rijmschema. Nellie en Cezar rijden sleetje in de winter en maken ook een sneeuwpop, in de lente worden bloempjes geplukt, de tent opgezet en gepicknickt. De zomer is goed voor een boottochtje en een piratenschatgraverij en als laatste zorgt de herfst voor storm en regen, vallende blaadjes én gezelligheid binnen. Uitgave in een nieuwe serie boeken over het tweetal dat kleuters allerlei basisbegrippen bijbrengt. De aantrekkelijke nieuwe illustraties hebben een zachtere lijnvoering en kleurgebruik dan voorheen. Opvallend is dat het tekstregels bij de zomer aanzienlijk korter en puntiger zijn dan bij de andere jaargetijden. Alle verhaaltjes tonen een veilige wereld waarin de vriendjes telkens blij …Lire la suite

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions