Livre
Néerlandais

Ik weet het

Ingrid Godon (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Leer samen met muis Nellie en kikker Cezar een heleboel nieuwe woordjes. Bijvoorbeeld van dingen die je ziet op school of tijdens het eten, maar ook van dieren en gevoelens. Prentenboek met kleine en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Ik weet het
Auteur
Ingrid Godon
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Averbode: Altiora, 2012 | Autres éditions
kalender
ISBN
9789031734450 (paperback)
Placing suggestion
Taal (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ik weet het! is een boek zonder veel verrassingen. Het bekende duo Nellie & Cezar loodst de kleuters door een twintigtal herkenbare thema's als aankleden, aan tafel, carnaval en school. Bij elk thema vind je woordenschat en een paginagrote scène met een minidialoog in tekstballonnen. Met bijna 170 woorden op twintig bladen, krijgen de tekeningen veel ruimte, handig voor kleinere kleuters. De duidelijkheid daarentegen is niet bij elke tekening gegarandeerd: het is weinig waarschijnlijk dat de servet, garage, krant of kaart als dusdanig herkend zal worden. Nadien weet de jonge kleuter wellicht evenmin welk voorwerp zacht of nat is en welke gelaatsuitdrukking koppigheid of gezelligheid moet uitdrukken. Het heeft misschien te maken met de tekenstijl van Ingrid Godon, die met relatief grote vlakken en een vage contour werkt, zonder veel details. De scènes of anekdotes zijn schijnbaar realistisch in een moreel kader dat warmte en veiligheid uitstraalt. Misschien vormt de combinatie v…Lire la suite
Muis Nellie en kikker Cezar nemen de jonge kijklezer mee op reis door de wereld. Twee naast elkaar liggende pagina's zijn gekoppeld aan een thema uit de belevingswereld van jonge kinderen, onder andere aankleden, wonen, voeding, sport en jarig zijn. Op de rechterpagina staat een aantal losse, 'uitgeknipte' voowerpen met het juiste woord eronder. Op de linkerpagina zijn de losse elementen verwerkt tot een mooie, paginagrote prent waarin Nellie en Cezar of hun vriendjes een plekje hebben. Zij beelden, op hun eigen lieve en warme manier, de context van de woorden uit. In witte tekstballonnen in de illustraties staan de dialogen tussen de afgebeelde dieren vermeld. Zo ontstaat een verhaalplaat waardoor een gesprek kan ontstaan, begripsvragen kunnen worden gesteld en waarmee toepassingen van woorden visueel worden gemaakt. Het boek sluit af met een eenvoudige quiz. In dit bijna vierkante prentenboek over de vrienden Nellie en Cezar* (o.a. bekend van televisie, diverse kleutertijdschriften …Lire la suite

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions