Als Joppe van verre roept dat hij last heeft van vlinders in zijn buik, maken alle beesten in het bos zich grote zorgen. Prentenboek met paginagrote potlood- en aquarelillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Ophelia
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789047700739
Placing suggestion
Verliefd zijn (ZIZO)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ophelia is een nijlpaard dat op een morgen de stem van een zekere Joppe vanuit de verte hoort roepen dat hij zo'n last heeft van vlinders in zijn buik. Ongeruste Ophelia waarschuwt Stokstaartje, die het aangedikt doorgeeft aan Kikker, die het weer extra overdreven vertelt aan Stekelvarken, enz. Als de dieren elkaar tenslotte hebben wijsgemaakt dat Joppe dood is, komt hij doodgemoedereerd, hand in hand aanlopen met Ophelia. Daarna eindigt het verhaal nogal abrupt met de mededeling dat vlinders in je buik besmettelijk is. Helaas blijkt noch uit de illustraties, noch uit de tekst wat 'vlinders in je buik hebben' betekent. Dat overdrijving uit de hand kan lopen komt wel goed uit de verf, maar waarom boven enkele prenten een onduidelijk beest in de lucht hangt dat alles meemaakt wat de beesten verzinnen, is zonder uitleg moeilijk te begrijpen. Dit mooi uitgegeven prentenboek, met sfeervol gekleurde aquarellen verdient meer dan dit flinterdunne, onduidelijke verhaal dat in enkele korte dial…Lire la suite

Ophelia

Waar Franz Schubert in ver vervlogen tijden muziekgeschiedenis schreef, zo hebben Ingrid en Dieter Schubert al lang en breed hun plaatsje verdiend in de prentenboekengeschiedenis. Wie kent immers ‘Platvoetje’ en ‘Woeste Willem’ niet? Geen kind dat onbewogen blijft bij de belevenissen van het onhandige heksje of de stoere piraat, die uitgroeiden tot klassieke prentenboekenpersonages. Het zal u dan ook niet verbazen dat uw recensent, een groot kind zijnde, telkens weer in de wolken is als een nieuwe Schubert zich aandient. De verwachtingen waren ditmaal hooggespannen, want hun vorige exploot, het ietwat zweverige ‘Engel’ kon me niet meteen bekoren. De nieuwe verleidingspoging van de Schuberts gaat door het leven met de titel ‘Ophelia’ en verhaalt ons een opmerkelijke gebeurtenis in het leven van een alleraardigst nijlpaard, Ophelia genaamd. Op een mooie dag hoort ze immers haar vriend, krokodil Joppe, kreunen en steunen over vlinders in zijn buik. De verpleegster in Ophelia ontwaakt en …Lire la suite

À propos de Ingrid Schubert

Ingrid Schubert, née en novembre 1944 à Ebern et décédée le 12 novembre 1977 à Munich, était membre de la première génération de la Fraction armée rouge.

Biographie

Le 14 mai 1970, elle participe à l'évasion d'Andreas Baader. Le 8 octobre 1970, elle est arrêtée avec Brigitte Asdonk, Horst Mahler, Irene Goergens et Monika Berberich, puis ils sont tous placés en isolement total.

Bibliographie