Livre
Néerlandais

De wandelhoer

Iny Lorentz (auteur), Jan Steemers (traducteur)
In het Zuid-Duitse Konstanz wordt een 17-jarige koopmansdochter in 1410 door intriges veroordeeld wegens ontucht. Daardoor is ze gedwongen het leven te leiden van een zwervende prostituee.
Titre
De wandelhoer
Auteur
Iny Lorentz
Traducteur
Jan Steemers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Die Wanderhure
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2012 | Autres éditions
503 p.
ISBN
9789401600156 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Marie Schärer is een braaf burgermeisje anno 1414 dat de volgende dag uitgehuwelijkt zal worden aan de hoogstaande Ruppertus Splendidus. Ze wordt echter midden in de nacht uit haar bed gelicht en beschuldigd van ontucht. In een blitzproces veroordeelt de rechter Marie tot een publieke geseling en verbanning uit de stad. De ervaren prostituee Hiltrud vindt het halfdode meisje langs de kant van de weg en weet haar weer op te lappen. Ook Marie zal haar lichaam op straat moeten verkopen om te overleven. Wat haar overeind houdt, is de honger naar wraak.
Iny Lorentz staat voor het Duitse schrijversduo Ingrid Klocke en Elmar Wohlrath. Het echtpaar heeft samen al verschillende historische romans geschreven. De wandelhoer werd voor het eerst gepubliceerd in 2004 en gaf aanleiding tot nog drie volgende delen en een film. Pas in 2012 werd het eerste boek naar het Nederlands vertaald. Het onderwerp is verfrissend. Deze keer gaat het niet om koene ridders en elegante adel, maar om de …Lire la suite
Het eerste deel van de in Duitsland populaire, inmiddels vijfdelige romanserie 'Wanderhure-Saga', van het schrijversechtpaar Iny en Elmar Lorentz. In 1410 wordt in Konstanz de 17-jarige koopmansdochter Marie vlak voor haar huwelijk door intriges van haar aanstaande man veroordeeld wegens ontucht. Gedwongen het leven te gaan leiden van een zwervende prostituee, trekt ze vergezeld van een paar lotgenotes vijf jaar lang langs jaarmarkten, dorpen en kastelen. Ondertussen beraamt ze een plan om het onrecht te wreken. Aan het eind van het boek keert Marie in 1414 terug naar Konstanz. De auteurs schetsen in 500 pagina’s een gewelddadige, vrouwonvriendelijke, laatmiddeleeuwse wereld vol rivaliserende landheren, huurlingen, opportunisten en corrupte geestelijken. Het boek vereist geen historische voorkennis, is makkelijk leesbaar en gericht op een breed publiek. In 2009 bewerkt tot een bekroonde Duitse televisiefilm. Door stijl en met de middeleeuwen als achtergrond behoort het boek tot het ge…Lire la suite

À propos de Iny Lorentz

CC BY-SA 3.0 - Image by W.

Iny Lorentz est le nom de plume collectif d'Ingrid Klocke et de son mari Elmar Wohlrath.

Ingrid Klocke est née à Cologne en 1949. Après avoir arrêté des études de médecine, elle devient programmeuse en informatique dans une entreprise en assurance. Elmar Wohlrath est né en 1952.

Ingrid Klocke a écrit de nombreux ouvrages en collaboration avec son mari, qui se charge pour elle de toutes les recherches historiques. Celui qui les révèle au grand public est La Catin (2008) qui est le premier tome d'une trilogie. Il est suivi par deux autres ouvrages : La Châtelaine (2010) et Le Testament de la catin (2010). Cette trilogie a été adaptée en série télévisée avec Alexandra Neldel (Le Destin de Lisa) dans le rôle-titre de Marie.

Publications

Série La Catin