Livre
Néerlandais

De verhalenheks

Iris Compiet (dessinateur), Christien Boomsma (auteur)
De meeste mensen vinden Madam Sofie een beetje gek. Maar Tess vindt haar geweldig. Madam Sofie is namelijk een verhalenheks: ze verzamelt voorwerpen in haar mand, die allemaal een bijzonder verhaal vertellen. Prentenboek met uitbundige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Fantaseren
Titre
De verhalenheks
Dessinateur
Iris Compiet
Auteur
Christien Boomsma
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789051164237 (hardback)
Placing suggestion
Fantaseren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hoewel de moeder van Tess vindt dat Madam Sofie gek is en de buurvrouw haar eng vindt, is Tess ervan overtuigd dat Sofie een verhalenheks is. In haar mand op wieltjes verzamelt ze gevonden voorwerpen, waarbij altijd een verhaal te vertellen is. Zo heeft ze een elfenvleugeltje, een veer van een vliegend paard en een drakenei in haar mand. Tess kan geen genoeg krijgen van de verhalen. En dan zet Madam Sofie haar zelf aan het zoeken. Tess vindt een brilletje, waardoor ze de meest bijzondere dingen ziet. Ook Tess is een verhalenheks! Op de kleurrijke, beweeglijke illustraties over telkens een dubbele pagina is te zien wat Tess in haar fantasie waarneemt als Madam Sofie vertelt en wat ze door het brilletje ziet. Bij het boek is een website ontwikkeld, met voorbeeldverhalen en ideeën om zelf een verhalenmand samen te stellen (verhalenheks.nl). Een fijn prentenboek, dat de fantasie prikkelt en een ode vormt aan het vertellen van verhalen. Vanaf ca. 5 jaar.

De Verhalenheks

Madame Sofie is een verhalenheks. Ze draagt overal verhalen: op haar hoofd, in haar oren, ... Maar de meeste verhalen zitten in haar mand. Iedereen vindt haar eng of gek maar Tesss vindt haar geweldig! In haar mand zitten voorwerpen waaraan altijd een verhaal verbonden is. Zo heeft ze in haar mand een elfenvleugeltje, een veer van een vliegend paard, een drakenei, ... Tess luistert graag naar de verhalen en wil op zoek naar haar eigen verhalen. In de mand vindt ze een roos, een pluk bruin haar, een steen, ... Ze vindt ook een brilletje met maar één glas. Met het brilletje op haar neus wordt ook Tess een verhalenheks!

De kleurrijke illustraties zijn telkens over de dubbele pagina verspreid. De illustraties zijn heel druk. Wanneer heks Sofie vertelt, zie je wat Tess op dat moment fantaseert. Er zit weinig lijn in het geheel en daardoor is het verwarrend voor kleuters. De bedoeling is om aan te tonen dat heksen helemaal niet eng zijn. Daarin is de schrijfster wel geslaagd. …Lire la suite