Livre
Néerlandais
Nadat Engel (12) van haar fiets is gevallen, gebeuren er ineens allerlei vreemde dingen. Het lijkt wel alsof alles wat ze wenst, echt uitkomt. Maar zo’n bijzondere gave kan ook best gevaarlijk zijn… Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Engel
Auteur
Isa Hoes Vlinder Kamerling
Dessinateur
Mariëlla Van de Beek
Langue
Néerlandais
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, © 2016 | Autres éditions
176 p.
ISBN
9789020674446 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na een vreemde val van haar fiets blijkt alles wat Engel (12) wenst, uit te komen. Dat is leuk, maar ook verwarrend, en Engel is vastbesloten alleen te wensen wat goed is. Samen met haar oppas Tobias en beste vriendin Keesje bezorgt ze bijvoorbeeld honderd gewenste pizza’s bij zwervers. Maar als een klasgenootje achter Engels bijzondere gave komt, raakt ze in de problemen. Moeder Isa Hoes (actrice en auteur van o.a. 'Toen ik je zag') en dochter Vlinder Kamerling sloegen de handen ineen om dit spannende én sprookjesachtige verhaal op te schrijven. Het is geïllustreerd met kleine tot paginagrote expressieve zwart-witillustraties. De plot is spannend en het idee van een meisje van wie alle wensen uitkomen biedt volop ruimte voor karakteruitwerking. Minder aantrekkelijk is de stijl, die wat clichématig is en anders dan de inhoud van het verhaal weinig overlaat aan de verbeelding. Ondanks dat is Engel wel degelijk een meisje om in je hart te sluiten. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Isa Hoes

Isa Hoes, née Isa Kamerling-Hoes le 13 juin 1967 à Leyde, est une actrice, doubleuse et écrivaine néerlandaise.

Carrière

Elle est la fille de Antonius Hoes (1924-2013)et Emma de Winter (1927-2010).

De 1997 à 2010, elle fut l'épouse de l'acteur Antonie Kamerling. De cette union naît 2 enfants, Merlijn et Vlinder,. Elle est la belle-sœur de l'actrice Liesbeth Kamerling. Elle est la sœur de l'homme politique Onno Hoes.

Filmographie

Doublage

  • 1995 : Pocahontas : Nakoma
  • 1998 : A Bug's Life de Jennifer Pertsch et Tom McGillis : Atta
  • 2004 : The Incredibles de Brad Bird : Elastigirl/Helen Parr
  • 2007 : Total Drama Island…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions