Livre
Néerlandais

Stemmingen : Geert Pattyn schikt de natuur

Ivo Pauwels (auteur), Isabel Rottiers (photographe)

Stemmingen : Geert Pattyn schikt de natuur

"Net als bij andere kunstenaars zijn de creaties van bloemschikker en -binder Geert Pattyn voor een groot deel afhankelijk van de stemming waarin hij verkeert. In dit prachtige boek krijgen we het resultaat te zien van deze stemmingen, die beïnvloed worden door het tijdstip en het levensmoment, door persoonlijke gevoelens en ervaringen en door de relaties met de mensen rondom. Zo ontstaan tegenste
Titre
Stemmingen : Geert Pattyn schikt de natuur / tekst Ivo Pauwels ; fotogr. Isabel Rottiers
Auteur
Ivo Pauwels 1950-
Photographe
Isabel Rottiers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 1999
153 p. : ill.
ISBN
90-209-3719-7
Placing suggestion
637.9 (SISO) Bloemschikken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Geert Pattyn- een befaamd Belgisch bloemschikker en -binder - schikt de natuur, waarbij hij zich laat leiden door zijn stemmingen (zie titel). Het resultaat - verdeeld over elf hoofdstukken met zeer toepasselijke titels - is verbluffend mooi. De composities zijn gedurfd, origineel en symbolisch voor een bepaalde gemoedstoestand; juist dit element is heel knap. De eveneens Belgische jonge fotografe bewijst haar talenten door de prachtige opnames van de bloemrijke kunststukken en Ivo Pauwels - een bekend Belgisch groenauteur (De tuinen van Eden, een tijdschrift dat ook in Nederland gelezen wordt) - rijgt de diverse creaties geheel in stijl aan elkaar. Het is een wintertuinsalontafelboek, waarin veel te lezen en te bewonderen valt, inspirerend, maar moeilijk te evenaren. Mooi en verzorgd uitgegeven.

À propos de Ivo Pauwels

CC BY-SA 4.0 - Image by Meneerke bloem

Ivo Pauwels (1950) est un écrivain belge d'expression néerlandaise.

Biographie

Après avoir enseigné pendant vingt ans, Ivo Pauwels s’est mis à écrire des reportages et des colonnes de jardinage dans divers journaux et magazines. Depuis 1995 il est en outre l'auteur de quelque soixante livres sur le jardinage, les antiquités, les quilts, les plantes, les herbes aromatiques, les couleurs, le compostage, le diabète sucré (affection dont il est atteint), le barbecue en sécurité, les bâtiments annexes en bois, les serres et les couches, ainsi que des biographies d’artistes et d’architectes. Il a en outre assuré la photographie de plusieurs de ces livres et de divers ouvrages d’autres auteurs. Plusieurs de ses livres ont été traduits en anglais, en français, en allemand, en japonais et en afrikaans. Il a par ailleurs participé aussi à quelques florilèges poétiques et érotiques.

Ivo Pauwels a été pendant quin…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions