Livre
Néerlandais

De een zijn dood : roman

J. Bernlef (auteur)

De een zijn dood : roman

Genre:
Een oud-rechercheur legt zich toe op het opsporen van erfgenamen om dan een percentage van de erfenis op te strijken.
Titre
De een zijn dood : roman
Auteur
J. Bernlef
Langue
Néerlandais
Édition
7
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2012 | Autres éditions
203 p.
ISBN
9789021441429 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Oud-rechercheur Wim Terlinde is vennoot in de firma Erf en Recht die zich toelegt op het opsporen van erfgenamen en dan een percentage van de erfenis opstrijkt. Terlinde gaat op zoek naar eventuele nabestaanden van een zekere Roderick Vos uit Deventer die een flinke erfenis blijkt na te laten. Zijn onderzoek voert hem naar onder meer Zweden en Schotland en hij slaagt er in twee vrouwen op te sporen die een rol in het leven van Vos hebben gespeeld. Een van de vrouwen is geestelijk zeer labiel en samen met de andere vrouw besluit hij haar buiten de erfenis te houden. In Schotland komt het echter tot een ontmoeting tussen de twee vrouwen en dan loopt alles heel anders dan Terlinde zich had voorgesteld. In de voor Bernlef zo kenmerkende heldere en sobere stijl geschreven literaire misdaadroman met een spannende finale. Het verhaal, dat verteld wordt vanuit meer perspectieven, heeft een aardige intrige waarin identiteit, dubbelgangers, fraude, misbruik, wraak en moord een rol spelen. Ook v…Lire la suite

À propos de J. Bernlef

CC BY-SA 3.0 - Image by Dh3201

J. Bernlef, né Hendrik Jan Marsman, le 14 janvier 1937 à Sint Pancras et mort le 29 octobre 2012 à Amsterdam, est un romancier, poète et traducteur néerlandais.

Biographie

Il naît à Sint Pancras le 14 janvier 1937.

Il commence sa carrière d'écrivain en 1960 sous le pseudonyme de "Bernlef", un choix motivé par le souvenir alors très présent de son prédécesseur Hendrik Marsman (1899 - 1940); En 1959, il se distingue par la publication de son premier ouvrage "Kokkels", un recueil de poésie pour lequel il obtient le prix Reina Prinsen Geerligsprijs.

J. Bernlef se fait connaître à l'international avec la publication du roman Chimères…En lire plus sur Wikipedia