Livre
Néerlandais

De onzichtbare jongen

J. Bernlef (auteur)

De onzichtbare jongen

Dans la série:
Genre:
De vriendschap tussen twee jongens in het naoorlogse Amsterdam wordt getekend door de schizofrenie van een van hen.
Titre
De onzichtbare jongen
Auteur
J. Bernlef
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Rainbow, 2014 | Autres éditions
188 p.
ISBN
9789041711458 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Roman over vriendschap van Bernlef [1937-2012], die bekend is van 'Hersenschimmen' en 'Publiek geheim'. Wouter en Max, twee 13-jarige jongens uit het Amsterdam van 1947, zijn schoolvrienden. Max is een zonderling, hij woont bij zijn vader, zijn moeder is met een Canadees vertrokken. Max wil uitvinder worden en oefent in onzichtbaarheid. Hij is geobsedeerd door wind, omdat wind onzichtbaar is en toch gemeten kan worden. Wouter wil harder lopen dan de wind en wordt een topatleet die wint van Fanny Blankers-Koen. De jongens verliezen elkaar uit het oog, maar zien elkaar als volwassene terug in een kliniek waar Wouter revalideert. Max, de onzichtbare jongen, is krankzinnig geworden. Hij praat alleen nog met Wouter, totdat hij zelfmoord pleegt. Deze roman schetst niet alleen een goed tijdsbeeld van het grijze naoorlogse Amsterdam, maar is ook een overtuigend en intrigerend verhaal over vriendschap en schizofrenie. Het is geschreven in een sobere en toegankelijke stijl vanuit het perspecti…Lire la suite

À propos de J. Bernlef

CC BY-SA 3.0 - Image by Dh3201

J. Bernlef, né Hendrik Jan Marsman, le 14 janvier 1937 à Sint Pancras et mort le 29 octobre 2012 à Amsterdam, est un romancier, poète et traducteur néerlandais.

Biographie

Il naît à Sint Pancras le 14 janvier 1937.

Il commence sa carrière d'écrivain en 1960 sous le pseudonyme de "Bernlef", un choix motivé par le souvenir alors très présent de son prédécesseur Hendrik Marsman (1899 - 1940); En 1959, il se distingue par la publication de son premier ouvrage "Kokkels", un recueil de poésie pour lequel il obtient le prix Reina Prinsen Geerligsprijs.

J. Bernlef se fait connaître à l'international avec la publication du roman Chimères…En lire plus sur Wikipedia