Livre
Néerlandais

Onder ijsbergen

J. Bernlef (auteur)
Als een oude Deense rechter een onderzoek doet naar een op Groenland gepleegde moord, ontstaat er een crisis in zijn persoonlijk leven door de botsing tussen twee culturen en rechtssystemen.
Titre
Onder ijsbergen / Bernlef
Auteur
J. Bernlef
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2002 | Autres éditions
164 p.
ISBN
90-214-5270-7

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 20 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De auteur, van wie al eerder enkele werken verschenen die zich in Scandinavië afspelen, tekent onderkoeld en met de preciesheid van een rapport, de pogingen van de oude Deense rechter Olsen om klaarheid te brengen in een op Groenland gepleegde moord. Hij wordt geconfronteerd met twee verschillende culturen die een afwijkende opvatting hebben over schuld en straf. Tegelijk wordt zijn formele leventje van burgerlijk schijnfatsoen doorgeprikt en dat leidt tot een crisis op het persoonlijke vlak. Nevenfiguren en details werden functioneel tot een gaaf geheel verwerkt, terwijl de twijfel van de rechter wordt onderstreept door de dreigende natuur als achtergrond. Al bij al een aanvankelijk wat moeizaam lezend boek, dat ten slotte toch een sterke indruk weet na te laten. Paperback, kleine druk.

À propos de J. Bernlef

CC BY-SA 3.0 - Image by Dh3201

J. Bernlef, né Hendrik Jan Marsman, le 14 janvier 1937 à Sint Pancras et mort le 29 octobre 2012 à Amsterdam, est un romancier, poète et traducteur néerlandais.

Biographie

Il naît à Sint Pancras le 14 janvier 1937.

Il commence sa carrière d'écrivain en 1960 sous le pseudonyme de "Bernlef", un choix motivé par le souvenir alors très présent de son prédécesseur Hendrik Marsman (1899 - 1940); En 1959, il se distingue par la publication de son premier ouvrage "Kokkels", un recueil de poésie pour lequel il obtient le prix Reina Prinsen Geerligsprijs.

J. Bernlef se fait connaître à l'international avec la publication du roman Chimères…En lire plus sur Wikipedia