Livre
Néerlandais

Suzie Ruzie in het diepe

Jaap Robben (auteur), Benjamin Leroy (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Suzie mag voor het eerst in het diepe zwemmen. Maar badmeester Dikbuik is zo streng, dat Suzie onmiddellijk ruzie met hem krijgt. Hij stuurt haar naar het peuterbadje, maar dat pikt Suzie niet. Dunkartonnen prentenboek met humoristische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Suzie Ruzie in het diepe
Auteur
Jaap Robben
Dessinateur
Benjamin Leroy
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, © 2016 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789025766351 (hardback)
Placing suggestion
Stout zijn (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is een spannende dag voor Suzie en Hond: Suzie mag voor het eerst in het diepe zwemmen. Maar Badmeester Dikbuik is de baas en heeft zijn eigen regels waar Suzie wat moeite mee heeft. Daarom wordt ze door hem verbannen naar het peuterbad. Maar dat pikt ze niet! Suzie gaat op zoek naar een afleidingsmanoeuvre. Bijzonder humoristisch prentenboek met een goed opgebouwde spanningsboog. De vlotte, levendige tekst op rijm laat zich uitstekend voorlezen en de hoofdpersoon is zo leuk ondeugend dat de jonge doelgroep onmiddellijk een warme band met haar zal hebben. De kunstzinnige illustraties en de mooie lay-out laten veel dynamiek zien met veel humoristische details. Ook deze derde, zeer verzorgde uitgave over Suzie, na 'Suzie Ruzie en het schaartje' en 'Suzie Ruzie en de stinkvinger'*, heeft de voor deze serie kenmerkende afgeronde hoeken en is gedrukt op dunkartonnen bladzijden. Een zeer geslaagd prentenboek van het duo dat eerder succesvol samenwerkte. Vanaf ca. 3 jaar.

Suzie Ruzie in het diepe

Suzie mag vandaag voor het eerste in het diepe van het zwembad. Als een wervelwind rent ze de rij wachtenden voorbij, speelt haar kleren uit en neemt haar aanloop voor de langverwachte plons. Noch de litanie van badmeester Dikbuik over de zwembadregels, noch de verbolgen reacties van alle volwassenen verhinderen haar het diepe te herscheppen tot een grote chaos. Moe getergd vist de badmeester Suzie uit het diepe en verbant haar naar het peuterbad. Maar dat is uiteraard buiten de kleine rebel gerekend.

Zoals in 'Suzie Ruzie en het schaartje' zet deze peuterheldin weer volledig het kot op stelten. Benjamin Leroy laat haar daarbij werkelijk in een rotvaart over de pagina’s razen, van het eerste schutblad tot het laatste, waarop ze bijna als een haai lijkt te gaan bijten in de vingers waarmee je het boek dichtklapt. Telkens opnieuw kan je daarbij de bladzijden omslaan en nieuwe dingen ontdekken: de kabouter in zwembroek, de man die in een ander kleedhokje gluurt, de kapsels …Lire la suite

Suggestions