Livre
Néerlandais

In de greep van de 3

Jac Linders (auteur), Peter-Paul Rauwerda (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Hoe verzorg je een reus met een gebroken been? Hoe kom je met je klas op televisie? Hoe vang je de boeven die je grootouders overvielen? Drie verhalen over hoe gewone kinderen ongewone avonturen beleven. Vanaf ca. 10 jaar.
Contient
Titre
In de greep van de 3 / Jac Linders ; ill. Peter-Paul Rauwerda
Auteur
Jac Linders
Dessinateur
Peter-Paul Rauwerda
Langue
Néerlandais
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2005
381 p. : ill.
ISBN
90-5461-373-4

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 10 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de greep van de 3 bundelt drie romans van Jac Linders uit 1986, 1987 en 1990. In Papieren kinderen zetten de leerlingen van de vijfde klas zich via de Stichting Foster Parents Plan in voor de derde wereld. Ze richten de Forparclub op en willen met de verkoop van oud papier geld inzamelen. Het wordt een groot succes en de klas komt zelfs op de tv.

Paniek! focust op de milieuproblematiek. Joost en Myra ontdekken even buiten het dorp een reus met een gebroken been. Die was met een speciale boodschap naar de mensen toe gestuurd. Het verhaal twijfelt tussen een avontuur brengen en een maatschappelijk probleem aansnijden. De moraliserende beschouwingen over het milieu remmen het verhaal nogal af en de personages zijn in hun zwart-witopstelling van twee modelkinderen tegenover een bende boeven.

In de greep van de steenbok snijdt het thema stotteren aan. Astrid en Luc zijn tweelingen. Astrid is knap en intelligent, Luc is vanwege zijn spraakgebrek …Lire la suite
Drie boeken in een band zonder onderlinge relatie*. Het eerste verhaal draait om Joost en Myra. Zij vinden een reus die een boodschap voor de wereld blijkt te hebben. Helaas wordt de reus daarna gebruikt door milieuactivisten om andere doelen te bereiken, met fatale gevolgen. In het tweede verhaal verzamelen Katja en Jeroen samen met hun klas oud papier om geld te verdienen voor kinderen in de Derde Wereld, maar ze delen ook een geheim. En de stotterende Luc en populaire Astrid gaan in het derde verhaal op zoek naar de misdadigers die hun opa en oma overvallen hebben. Daarbij strijdt Luc ook nog tegen zijn spraakgebrek, een echt 'zielig-jongetje-wordt-held'-verhaal. Het zijn alle drie veilige, ietwat belerende verhalen, met veel voor de hand liggende elementen en weinig diepgang. Verrassingen blijven achterwege, zelfs de reus kan daar niet aan bijdragen. Vlot geschreven, prettige dialogen tussen de kinderen; de meeste volwassenen komen matig uit de verf. Boven elke hoofdstuktitel een…Lire la suite