Een beatnik vertelt de avonturen die hij met een vriend beleeft tijdens hun reizen van de oost- naar de westkust van de Verenigde Staten, waarbij zij constant op zoek zijn naar hun eigen identiteit en een doel in het leven.
Titre
On the road
Auteur
Jack Kerouac
Traducteur
Guido Golüke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
On the road
Titre parallèle
On the road
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2020 | Autres éditions
334 p.
ISBN
9789403118918 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de titel van deze moderne klassieker uit 1957 is de hele inhoud samengevat. De Amerikaanse jongeren van eind jaren vijftig willen vrij zijn en ervaringen opdoen. Daarvoor zijn ze voortdurend liftend op weg tussen New York en San Francisco en Mexico-City. Onderweg maken ze contacten, sluiten vriendschappen, gaan verder en later weer terug. Elk verblijf is vluchtig, landschappen veranderen, bij geen enkele situatie staan ze lang stil. Ze proberen alles uit, auto's, meisjes, hasj. In een overvloed van woorden wordt de onrust van deze generatie door de Amerikaanse schrijver (1922-1969) op een ook nu nog, zeker ook voor jongeren, aansprekende wijze weergegeven.

À propos de Jack Kerouac

CC BY-SA 2.0 - Image by Tom Palumbo from New York, NY, USA

Jean-Louis Kérouac ou Jean-Louis Lebris de Kérouac dit Jack Kerouac /ʒak ke.ʁwak (en anglais : /dʒæk En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque