Livre
Néerlandais

De roep van de wildernis ; Pittah, de grijze wolf : overleven in de ruige wildernis van Alaska

Jack London (auteur)

De roep van de wildernis ; Pittah, de grijze wolf : overleven in de ruige wildernis van Alaska

Public cible:
9-11 ans et plus
Sledehond Buck en een wolfshond Pittah moet zien te overleven in de witte wildernis van Alaska. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Honden, Wolven
Titre
De roep van de wildernis ; Pittah, de grijze wolf : overleven in de ruige wildernis van Alaska
Auteur
Jack London
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The call of the wild ; Pittah
Édition
Herz. uitg.
Éditeur
Oud-Beijerland: Classic Press, 2006
283 p.
ISBN
90-8720-002-1

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 8 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Twee bekende verhalen opnieuw uitgegeven in een bundel. Hoewel de eerste drukken respectievelijk in 1903 ('The Call of the Wild') en 1907 ('Pittah') verschenen, zijn ze nog steeds boeiend. In het eerste verhaal komt Buck na een rustig en aristocratisch huishondenleven als sledehond terecht in het hoge noorden en verwildert daar tot wolf. Het tweede verhaal gaat over de wolfshond Pittah, die na vele mishandelingen uiteindelijk een persoon tegenkomt die te vertrouwen lijkt. De korte, maar goed opgebouwde zinnen zijn erg beeldend. De schrijver put duidelijk uit zijn eigen ervaringen, waardoor het geheel authentiek aandoet. Voor deze herdruk is de Nederlandse vertaling uit 1982 opnieuw bewerkt. Bij de bewerking is gelet op (discriminerend) taalgebruik en spelling. Verder zijn het binnenwerk en de omslagillustratie opnieuw vormgegeven. Vanaf ca. 12 jaar.

De roep van de wildernis en Pittah de grijze wolf

Buck leidt een aristocratisch leventje in het gezin van een rechter in Santa Clara Valley. Hij weegt honderdveertig pond en is reusachtig groot. Zijn vader was een Sint-Bernard en zijn moeder een Schotse herdershond. Wanneer er goud gevonden wordt in Klondyke, in het barre Noorden trekken mannen uit de hele wereld er naar toe om hun geluk te beproeven. Overal worden er honden gekocht (of gestolen,) die de sleeën moeten trekken. Dit wordt ook Bucks lot. Van de ene dag op de andere komt hij van zijn luilekkerleventje terecht in een ware hel. Hij maakt vlug kennis met de riem en de knuppel en ondervindt dat hij moet luisteren, wil hij het overleven. Buck leert snel en wordt een hele goede sledehond, die het leiderschap kan afdwingen en zich afbeult voor zijn meesters. Meer en meer vervaagt de herinnering aan zijn vroeger leven en hij voelt het oerinstinct in zich ontwaken. Pittah uit het tweede verhaal is een jonge wolfshond. Hij kent alleen de strenge wetten van de natuur en is dan o…Lire la suite

À propos de Jack London

Jack London, né John Griffith Chaney le 12 janvier 1876 à San Francisco et mort le 22 novembre 1916 à Glen Ellen, Californie,,,,, est un écrivain américain dont les thèmes de prédilection sont l'aventure et la nature sauvage.

Il est l'auteur de L'Appel de la forêt et d'autres romans célèbres (Croc-Blanc, Le Talon de fer), dont certains (Martin Eden, Le Cabaret de la dernière chance) auto-biographiques, ainsi que plus de deux cents nouvelles (dont cent soixante-quinze publiées de son vivant).

Bien que cet aspect-là de son œuvre soit généralement négl…En lire plus sur Wikipedia